Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá resposta a l’increment dels altercats en els barris

Anuncia una moció d’urgència al ple perquè es reforce la presència policial després dels fets en Creu Coberta

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció d’urgència al ple de l’Ajuntament de València per a exigir a Catalá que done resposta als creixents problemes de convivència i d’altercats que s’estan produint en els barris. Així ho ha anunciat la portaveu socialista, Sandra Gómez, després dels nous incidents ocorreguts en la Creu Coberta sense que el govern de Catalá haja sigut capaç d’articular les mesures adequades.

Gómez ha assenyalat la responsabilitat directa de Catalá en aquesta situació d’increment dels problemes de convivència que s’estan produint en tots els barris “perquè l’estafa fiscal que va aprovar per a estalviar-li 70 milions d’euros a les grans fortunes li han deixat sense pressupost per a incorporar a 200 agents de Policia Local”.

“Entenem que hi ha una responsable directa en aquesta situació que està afectant els nostres barris amb una especial intensitat i que és la senyora Catalá perquè té a 200 agents de la Policia Local que podrien formar part aquest estiu de la plantilla paralitzats i sense donar-los entrada a l’Ajuntament perquè no va pressupostar suficient per a pagar-los la nòmina”, li ha retret.

La líder dels socialistes a València ha recordat que l’ingrés d’aquests agents és conseqüència de les oposicions que van desenvolupar i van impulsar els socialistes durant el govern progressista des de l’àrea de Protecció Ciutadana. Uns policies, ha apuntat, “que ja estarien treballant al carrer i atenent els problemes dels nostres ciutadans en els seus barris però que no ho poden fer perquè Catalá ha paralitzat el procés pel fet que no pot pagar-los la nòmina per les retallades que ha executat”.

Gómez ha recordat que el govern del PP ha iniciat una sèrie de retallades tant en obres com en serveis per l’estafa fiscal per a estalviar-los 70 milions a les grans fortunes. “No pot incorporar-los al servei perquè va preferir perdonar els impostos a grans propietaris, a fons d’inversió a les grans superfícies estalviant-los un 20% de l’IBI. I ara, sense eixos diners, no pot pagar-los. Per això, ha paralitzat el procés”, ha indicat.

Davant aquesta situació, la portaveu socialista ha exigit a Catalá “que comence a treballar d’una vegada i atenga els problemes que s’estan multiplicant per tota la ciutat a conseqüència de la seua inactivitat i la seua desatenció dels barris”.