Menú

Catalá retalla 20 milions en inversions per a la ciutat en tot just un any

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat la retallada en l’adjudicació d’inversions que s’està produint amb el govern de María José Catalá respecte a l’any anterior. Una tisorada que ha certificat el propi ajuntament en una resposta al requeriment dels socialistes perquè es justificara per què l’adjudicació d’inversions havia caigut dels 153,9 milions que va signar l’anterior govern progressista als 133,2 en només un any amb el PP i Vox. 

“El govern de María José Catalá ja ha reconegut per escrit que han baixat les inversions a la ciutat de València enguany en 20 milions d’euros i a més tira la culpa al finançament europeu. El que no explica, no obstant això, és que el finançament europeu després de la retallada pressupostària gràcies a perdonar-li imposats a les grans fortunes és l’única cosa que li està permetent mantindre un mínim d’inversions a la ciutat”, ha incidit.

Sanjuán feia referència així a la “excusa” utilitzada pel PP per a justificar que s’haja retallat la inversió en només un any en 20 milions d’euros. I és que, en la seua resposta, el govern de Catalá atribueix aquesta tisorada a la major complexitat dels contractes subjectes a regulació harmonitzada, és a dir, els afectats per fons europeus. No obstant això, ha recordat el regidor socialista, en la resposta s’obvia que en 2023 també es van cursar projectes amb finançament europeu.

L’edil socialista ha destacat que aquest descens d’inversions serà cada vegada més acusat a causa de la inacció del govern de PP i Vox. “La resposta vol dir que a partir dels anys següents, quan els projectes aconseguits pel govern progressista de la mà dels socialistes no existisquen, Catalá retallarà encara més les inversions”, ha apuntat.

Davant aquesta resposta, Sanjuán ha considerat “lamentable que no solament apliquen fortes retallades sinó que, a més, posen com a excusa els fons europeus que va aconseguir l’anterior govern progressista. Sembla que els moleste que els socialistes posàrem en marxa projectes per a millorar la ciutat perquè evidencien que ells ni tenen iniciatives pròpies ni saben gestionar les que els deixem en marxa”, ha finalitzat.