Menú

PP i Vox rebutgen condemnar l’atac d’Israel sobre Rafah

El PP i Vox han rebutjat aquesta vesprada, en el ple de l’Ajuntament de València, realitzar una condemna expressa a l’Estat d’Israel per l’atac al campament de refugiats de Rafah, perpetrat en contra de la resolució de l’ONU que havia ordenat detindre l’ofensiva. 

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que malgrat els intents realitzats per a pactar una moció sobre l’atac i assassinat de 50 xiquets, dones i ancians en el campament de refugiats, el Partit Popular s’ha negat a condemnar aquest bombardeig sobre població civil.

La moció presentada pels socialistes tenia com a objectiu recolzar la decisió del Govern d’Espanya de reconéixer l’Estat de Palestina, encara que posteriorment s’ha inclòs la condemna expressa per l’atac d’Israel al camp de refugiats.

Després del debat, la portaveu socialista ha acceptat incloure un punt per a condemnar qualsevol atac sobre la població civil com demanava el PP que ha exigit que s’esborrara del text “Estat d’Israel”.

Finalment, Gómez ha lamentat que “ha sigut impossible que prosperara la moció i la dreta ha aprovat una proposta alternativa que no condemna els atacs ni fa menció al poble palestí”. “El PP ha perdut de nou una oportunitat de defensar els drets humans i condemnar el genocidi”, ha sentenciat.

“Porte 9 anys en el Ple de l’Ajuntament de València i puc afirmar sense por d’equivocar-me que mai he assistit a un debat més vergonyós”, ha assegurat i ha qualificat a l’intervenció del PP de “deshumanitzada” davant l’atac indiscriminat de l’Estat d’Israel sobre població de civil que s’ha tingut com a resultat centenars de ferits i 50 xiquets i xiquetes, dones, persones majors assassinats i cremats vius. “Entenem que això ja no entén de matisos ni de partits ni d’ideologies és una qüestió d’humanitat”, ha advertit.

Per a Gómez, condemnar aquest atac era “una qüestió de principis” perquè “s’està massacrant a població civil i m’apesara dir que el Partit Popular ha evitat condemnar expressament eixe atac indiscriminat”.