Menú

Les entitats LGTBI donen portada a Catalá en els Gai Games pels seus continus atacs al col•lectiu

Mateo denuncia que l’intent de segrest de l’organització de l’esdeveniment ha provocat la marxa de les entitats

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que “els reiterats atacs del govern de Catalá a les entitats LGTBI, el seu intent d’invisibilitzar l’Orgull i l’afany per apropiar-se del control dels Gai Games han provocat la portada del col·lectiu a continuar col·laborant en aquest esdeveniment esportiu internacional de la diversitat que València hauria d’albergar en 2026”.

“Definitivament, els col•lectius LGTBI de la ciutat s’han vist obligats a retirar-se de l’organització dels Gai Games de València a conseqüència del segrest per part del govern de María José Catalá”, ha manifestat Mateo.

El regidor socialista ha incidit en què una de les característiques d’aquest esdeveniment era que havia de ser liderat pels col•lectius LGTBI a través d’un conveni amb l’Ajuntament i així es va treballar durant el govern progressista de la mà dels socialistes en la Regidoria d’Esports.

“No obstant això, ara amb Catalá l’Ajuntament pretén organitzar un esdeveniment del col•lectiu LGTBI, però sense el col•lectiu LGTBI. Un contrasentit que no és més que un altre atac del govern de María José Catalá a les persones del col•lectiu”, ha continuat.

En aquest sentit, ha recordat les recents maniobres del govern municipal per a invisibilitzar l’Orgull i que els col•lectius no pogueren celebrar la tradicional festa en la plaça de l’Ajuntament.

“Aquest és l’últim colp per a una ciutat diversa que a Catalá no li agrada. Per això boicoteja l’Orgull, posa traves per a l’Orgull, arracona a les entitats LGTBI de la ciutat i elimina els bancs arcs de Sant Martí del Pont de les Flors”, ha apuntat.

Per tot això, Mateo ha tornat a exigir a María José Catalá que retire d’una vegada les competències d’Igualtat a la regidora Rocío Gil “perquè està demostrant que no està a l’altura de l’àrea que dirigeix”, ha finalitzat.