Menú

La suposada moratòria de Catalá arriba més de 3.500 apartaments tard

Sandra Gómez anuncia una esmena al text del PP perquè no es transforme ni un habitatge més en allotjament turístic

La portaveu socialista a València Sandra Gómez ha anunciat que el Grup Municipal Socialista presentarà una esmena a la suposada moratòria d’apartaments turístics que ha anunciat María José Catalá perquè no es permeta en cap cas la transformació d’habitatges en allotjaments turístics en tota la ciutat.

Gómez, a més, ha lamentat que mancant unes hores per al ple el PP encara no haja informat ni presentat cap moció sobre aquest tema. “A aquestes hores, a menys de 24 hores del ple, seguim sense tindre la suposada proposta del PP, ni el contingut de la moratòria ni quines dates estableix ni absolutament res més enllà que s’ha produït un anunci en plena campanya electoral de les europees”, ha incidit.

En aquest sentit, ha assegurat que la proposta dels socialistes és absolutament clara i és que a la ciutat no es produïsca ni una sola transformació més d’un habitatge o d’un local comercial en apartament turístic en cap dels barris de la ciutat. “No sabem què vol aprovar ni si té un pla concret. El que si que sabem és que l’anunci de Catalá arriba 3.500 apartaments tarde perquè eixos són els apartaments que han obert a València a conseqüència de la seua inactivitat en l’últim any”, ha incidit.

“El Partit Socialista si que sap el que vol i per això nosaltres anunciem que presentarem una esmena a la suposada moratòria amb mesures de prohibició concretes. Entenem que a València no cap ni un apartament turístic més. Per això, proposarem una prohibició categòrica que edificis residencials o sòl residencial passen a dedicar-se a allotjaments turístics encara que afecte un allotjament o un edifici sencer”, ha manifestat.

Gómez ha retret a Catalá que haja realitzat l’anunci exclusivament “quan s’ha adonat que s’havia quedat sola i que ningú a la ciutat compartia el seu model turístic insostenible. S’ha vist absolutament obligada a prendre una mesura en la qual mai ha cregut i que mai havia volgut posar en marxa”.

Les úniques mesures, dels socialistes

La portaveu socialista ha destacat que els socialistes, des de la Regidoria d’Urbanisme, van ser els únics que van treballar activament per a frenar la proliferació dels apartaments turístics. En primer lloc, amb les restriccions imposades tant a Ciutat Vella com en el Cabanyal i, en segon, amb la redacció d’una moratòria per a tota la ciutat que es va elaborar des de la Regidoria d’Urbanisme amb tres estudis específics.

“Va ser el Partit Socialista el que va aprovar dues moratòries des de l’àrea d’Urbanisme quan ningú pràcticament parlava d’aquest tema. Dues moratòries que van suposar que en dues dels barris més tensionats no s’obriren més allotjaments”, ha incidit per a recalcar posteriorment que si no es va aconseguir aprovar una moratòria per a tota la ciutat va ser perquè no es va treballar adequadament des de l’àrea d’Habitatge que gestionava Compromís.

“Parlem en nombroses ocasions de la solució durant els huit anys de govern progressista per a controlar la proliferació d’apartaments turístics, però no es va fer abans perquè no s’havia treballat adequadament i amb tots els estudis necessaris des d’Habitatge com sí s’havia fet anteriorment des d’Urbanisme”, ha continuat. A més, ha puntualitzat que la proposta de Compromís s’oblidava dels fons voltors que estaven desallotjant a veïns i veïnes en Fuensanta i nosaltres volíem incloure-les així com als canvis d’hotel o de residències d’estudiants”, ha finalitzat.