Menú

Catalá arriba tard i malament amb la ciutat desbordada d’apartaments turístics

La portaveu socialista Sandra Gómez ha denunciat l’anunci electoralista de María José Catalá d’una moratòria d’apartaments turístics a la ciutat després que la seua inacció durant l’últim any haja provocat la irrupció de més de 3.500 allotjaments nous en els barris. “L’anunci que fa ara Catalá just el primer dia de les eleccions europees i amb la ciutat desbordada d’apartaments turístics il·legals té un objectiu exclusivament electoralista perquè no té la voluntat real que canvie res en aquesta ciutat”, ha manifestat.

Per a Gómez, la reacció de Catalá arriba “tard i malament” i com una reacció electoralista al malestar que està generant en tota la ciutat la proliferació de l’oferta il•legal d’apartaments turístics. “És conscient que la seua inacció ha provocat un gran malestar a la ciutat amb els apartaments turístics il•legals que ella mateixa ha propiciat i té por que li passe factura en aquesta campanya. Per això hui, primer dia de campanya, fa aquest anunci legal però que, en tot cas, nosaltres valorem que arriba tard i malament”, ha afirmat.

En primer lloc, ha assegurat, “arriba tard perquè per la seua inacció durant aquest últim any ha permés la irrupció de més de 3.500 apartaments turístics il•legals més. Per això, des del Partit Socialista volem que si Catalá es decideix a actuar d’una vegada, la moratòria siga retroactiva i que puga aplicar-se a eixos apartaments que s’han posat en el mercat durant el seu mandat”.

I en segon lloc, ha continuat, “arriba malament perquè diu que continuarà esperant una regulació del Govern d’Espanya quan no sols té les competències per a actuar ja sinó que, a més, té en el seu poder la normativa que van deixar preparada i disposada per a aprovar immediatament els socialistes i que posava límit a la proliferació dels apartaments”.

“Diu que vol esperar a una regulació del govern, però el que passa realment és que no vol donar la cara. No vol fer res perquè hi ha moltes persones que gestionen aquest tipus de patrimoni i amb les quals el PP de Catalá té una vinculació política i econòmica molt clara”, ha sostingut.

No obstant això, “com la seua inacció ha provocat un enorme malestar entre la ciutadania, que observa com des que va arribar a l’Ajuntament s’han disparat els apartaments per tots els barris, ara ha decidit fer un anunci en plena campanya de les europees per por del desgast electoral”, ha retret.

No obstant això, ha lamentat que continue buscant excuses per a no actuar amb contundència assegurant que esperarà a la regulació del govern d’Espanya. “Està obviant tots els estudis i totes les mesures que deixem aprovades els socialistes durant el govern de progrés. És a dir, l’Ajuntament de València hui pot aplicar mesures que restringisquen de veritat els apartaments turístics, que els limiten fins i tot que els prohibisquen és competència de l’Ajuntament. La senyora Catalá pot fer-ho i si no ho fa és perquè en realitat no vull fer-ho”, ha finalitzat.