Menú

Les denúncies dels socialistes obliguen a Catalá a donar subvencions als sindicats

El regidor socialista Javier Mateo ha criticat que el govern de María José Catalá haja tardat sis mesos a “rectificar i reconéixer la gran labor que desenvolupen els sindicats a través del diàleg social”. Mateo s’ha manifestat en aquests termes després que l’Ajuntament s’haja vist obligada a corregir les subvencions nominatives dels pressupostos de 2024 per a incorporar finalment als agents socials a conseqüència de les reiterades queixes dels sindicats i les denúncies dels socialistes per la ruptura unilateral de Catalá del Pacte per l’Ocupació.

El regidor socialista, no obstant això, ha manifestat la seua “més profunda preocupació” per la situació del Pacte per l’Ocupació de cara als pròxims exercicis, “ja el que el govern de Catalá i Vox ja ha anunciat un replantejament que amenaça amb apartar definitivament als sindicats de les polítiques de formació i impuls de l’ocupació a la ciutat”.

Mateo ha retret al Partit Popular que haja tardat sis mesos “a recuperar les activitats que els sindicats realitzaven per a ajudar a centenars de valencians i valencianes en matèria de formació d’igualtat i en l’accés a ocupacions de qualitat. S’han perdut sis mesos per a desenvolupar polítiques per a lluitar contra la desocupació a la ciutat exclusivament per raons ideològiques de l’extrema dreta que Catalá ha permés i consentit, per la qual cosa és còmplice d’aquesta situació”.

L’edil socialista ha recordat que els socialistes han advertit durant aquests sis mesos del “seriós risc de ruptura” al qual estaven sotmetent tant el PP com Vox al diàleg social i el Pacte per l’Ocupació a la ciutat, tal com es va poder comprovar en la passada Fira d’Ocupació on CCOO i UGT van declinar participar en protesta per les imposicions de Vox.

En aquest sentit, ha advertit que els socialistes no permetran noves intromissions i atacs al Pacte per l’Ús de la ciutat. “Continuarem pendents i vigilant estretament el desenvolupament del Pacte perquè ens temem que el PP i Vox estiguen tramant un nou atac en les pròximes edicions perquè ja han demostrat que són, els dos partits, negacionistes del diàleg social”, ha finalitzat.