Menú

Catalá manté una pujada del 100% als clubs per a usar els centres esportius

El regidor socialista Javier Mateo ha criticat que el govern de María José Catalá haja rectificat els preus per a les instal·lacions esportives “per a continuar mantenint una destralada de més del 100% sobre la situació actual”. Una situació, ha advertit, que “amenaça la supervivència de molts dels clubs esportius de la ciutat”.

Davant aquesta situació, els socialistes presentaran una moció d’urgència en la pròxima comissió d’Esports perquè el govern municipal recupere les mateixes bonificacions que va posar en marxa l’anterior govern progressista que garantien que les entitats pogueren fer ús sense problemes de les instal•lacions de la ciutat.

“La setmana passada diversos clubs esportius, de la mateixa manera que vam fer els socialistes, van denunciar l’atac directe a l’esport de base que ha realitzat María José Catalá per a tractar d’imposar una pujada del 200% als costos de les instal•lacions esportives municipals per a moltes modalitats esportives com l’esport escolar femení, LGTBI, persones amb discapacitat o persones amb problemes socioeconòmics”, ha recordat.

Mateo ha indicat que aquesta denúncia pública ha provocat que el govern de Catalá rectifique la convocatòria, però per a continuar cobrant el doble als clubs esportius per utilitzar les mateixes instal•lacions esportives. “En lloc d’un 200%, ara se’ls pujarà un 100%, la qual cosa manté el problema de la supervivència de diversos clubs de la ciutat perquè els resultarà impossible cobrir els costos que Catalá tracta d’imposar i, al mateix temps, mantindre la infraestructura esportiva i les beques per als esportistes”, ha sostingut.

La modificació, introduïda una vegada que s’havia llançat la convocatòria i quan molts clubs ja havien presentat les seues ofertes, suposa, apunta Mateo, “que el PP genera inseguretat jurídica. Per això, des del Partit Socialista presentarem una moció d’urgència perquè es bonifique el 100% als esports que ja ho estaven fins a l’arribada de María José Catalá i Vox a l’Ajuntament. Així mateix, exigim que que s’aproven les condicions definitives i s’estenga el termini de sol•licitud perquè tots els clubs tinguen les mateixes oportunitats de desenvolupar-se a València. El món de l’esport no es mereix ser qui pague l’estafa fiscal de Catalá”, ha finalitzat.