Menú

Els socialistes denuncien l’assalt laboral de Catalá en la Universitat Popular

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat el “assalt laboral” del govern de Catalá a la Universitat Popular després que Vox haja portat al Consell Rector de l’organisme autònom dos punts per a imposar una modificació a la plantilla que implica un canvi de condicions laborals de manera unilateral, sense haver informat els treballadors i sense cap negociació amb els representants socials. Ibáñez ha manifestat la seua “oposició rotunda a aquesta maniobra fosca, feta a esquena dels treballadors i que, a més, és il·legal perquè incompleix l’acord de la taula de negociació”.

“No permetrem ni la manipulació ni que s’atempte contra la labor dels professionals que treballen en la Universitat Popular com vol fer el govern de María José Catalá i, per aquesta raó, hem votat en contra dels dos punts proposats al Consell Rector tant de la zonificació com del canvi d’organigrama perquè, a més, es vol fer d’esquena a la plantilla sense haver passat ni per taula de negociació ni pel coneixement del Comité d’Empresa”, ha indicat.

Ibáñez ha considerat “inquietants” unes mesures que deixen als treballadors i a la Universitat Popular “sota el control directe del càrrec polític amb l’únic objectiu que Vox tinga un major control sobre el personal laboral”.

La regidora socialista li ha recordat al regidor de Vox en el si del Consell Rector de la Universitat Popular que hi ha un acord de 2021 de no modificar cap lloc de treball fins que es complete el procés d’estabilització.

“I, donada la manipulació que hem detectat d’aquesta modificació d’organigrama i també de la censura d’activitats com la que hem denunciat sobre memòria democràtica, convocarem a una reunió als responsables dels treballadors per a analitzar totes les qüestions que atempten contra la participació democràtica i contra la transparència en el funcionament de la Universitat Popular de València”, ha anunciat.

La regidora ha qualificat de “inacceptable” aquesta manera procedir, “que demostra les maneres antidemocràtiques i les polítiques en contra dels treballadors que està implementant el govern de María José Catalá que ja s’havia anticipat a València Activa, menyspreant als sindicats i, per tant, als treballadors”.

Universitat tancada a les entitats de barri

Ibáñez, igualment, ha alertat de la política de denegació dels locals de la Universitat Popular a les entitats de barri. “Hem tingut coneixement d’un incompliment flagrant del Programa Centres Oberts que permet cedir locals a les entitats del barri perquè s’estan rebutjant les sol•licituds. Davant aquesta situació, hem exigit el llistat de les sol•licituds rebudes així com els procediments duts a terme per a denegar la participació d’algunes”, ha finalitzat.