Menú

Catalá retalla el servei de platges 15 dies i acabarà l’1 de setembre

  • Elisa Valía denúncia que el PP ha retallat el servei a les platges del sud de València perquè finalitze l’1 de setembre

  • L’edil denuncia que mentre Catalá estalvia 70 milions als grans propietaris deixa sense atendre els pobles del sud

 El Grup Municipal Socialista presentarà una moció perquè el govern de Catalá rectifique la “tisorada” que ha assestat als serveis d’assistència sanitària, salvament, socorrisme i ajudes al bany a les platges de la ciutat de València i que l’estenga, com s’ha prestat sempre, fins almenys el 15 de setembre. Així ho ha anunciat la regidora Elisa Valía, qui ha destacat que les retallades de l’horari de salvament del govern municipal afecten tant les platges del sud de la ciutat com són l’Arbre del Gos, La Garrofera, El Saler i el Perollenet com al punt accessible de la Malva-rosa.

“Les nostres platges seran menys accessibles en 2024 perquè la senyora Catalá ha decidit que el punt accessible de la Malva-rosa preste servei sol fins a l’1 de setembre en lloc de prestar servei a les persones que requereixen ajuda per a gaudir de les nostres platges fins al 15 de setembre com fins ara”, ha criticat.

Elisa Valía ha recordat que la retallada horària del servei de salvament a les platges del sud de la ciutat se suma als greuges constants de Catalá amb els pobles del sud. “La senyora Catalá s’està acarnissant amb els pobles del sud. Després que ni tan sols s’oposara al fet que la Generalitat ampliara la depuradora que molesta als veïns i veïnes de Pinedo, de no posar mitjans suficients per a atendre la inseguretat, ara també els lleva el servei de socorrista una vegada finalitzat agost”, ha denunciat.

L’edil ha incidit en què després de la tisorada a les platges del Saler, la Garrofera, Arbre del Gos i el Perellonet “retallant la temporada de bany, que acabarà l’1 de setembre en lloc del 15 de setembre com venia ocorrent fins ara, des del Partit Socialista exigim a la senyora Catalá que augmente el pressupost per a ampliar els serveis de les nostres platges almenys fins al 15 de setembre, que deixe d’acarnissar-se amb els pobles del sud de la ciutat i que deixe de deteriorar els serveis públics de València”.

Elisa Valía assenyala que aquesta situació de deterioració dels serveis públics “és conseqüència directa de l’estafa fiscal de Catalá per la qual ha deixat de recaptar 70 milions d’euros per a estalviar-li’ls a les grans superfícies, a les grans forquetes d’habitatge i als propietaris d’apartaments turístics. Ho venim advertint des de fa mesos, que per culpa de l’estafa fiscal que ha perpetrat Catalá els valencians i valencianes veurem com es retallen serveis i es redueixen les inversions. I el servei de socorrisme de les platges és un exemple”, ha dit.

Per a Valía aquesta nova tisorada de Catalá no provocarà un menor ús de les platges “sinó que s’usaran igual, però amb menys seguretat. Una cosa de la qual el govern municipal no pot desentendre’s”, ha assegurat. Per això, ha exigit al govern al fet que rectifique els plecs del servei i prolongue l’atenció a les platges del sud i en el punt accessible de la Malva-rosa fins al 15 de setembre i no fins a l’1 com està establit actualment, ha finalitzat.