Menú

Catalá ha de retirar les competències a Rocío Gil després d’atacar a les entitats LGTBI

Sandra Gómez denuncia que l’edil d’Igualtat va mentir a les entitats per a no cedir-los la plaça i es va inventar una reunió falsa per a arremetre contra el col·lectiu

La portaveu del Grup Municipal Socialista Sandra Gómez ha revelat que la regidora Rocío Gil ha “tornat a mentir i a atacar a les entitats LGTBI”. “No sols va mentir sobre l’ocupació de la plaça de l’Ajuntament per a impedir la celebració de l’Orgull sinó que ara també ha enganyat sobre una reunió que mai es va convocar amb l’únic interés d’arremetre contra els col·lectius LGTBI”.

En aquests termes s’ha pronunciat després de tindre coneixement que la regidora ha compartit en xarxes socials una suposada reunió a la qual no haurien acudit les entitats LGTBI. No obstant això, les pròpies entitats han desmentit pública i rotundament que es convocara eixa trobada al qual ni tan sols es va presentar la vicepresidenta segona de la Generalitat de Mazón, Susana Camarero, després de les greus acusacions contra Lambda.

“Estem davant uns fets d’una gravetat enorme perquè la regidora d’Igualtat s’ha inventat una suposada reunió amb els col•lectius LGTBI de la mà de la vicepresidenta de la Diputació, Natalia Enguix, i del director general de Diversitat de Mazón, Stephane Soriano, amb l’única intenció d’assenyalar-los i generar crispació contra ells. Però l’única que queda en evidència és ella i els qui la van acompanyar en aquesta maniobra de vergonya contra la diversitat i la igualtat a la ciutat”, ha afegit.

Davant aquesta situació, Gómez ha exigit a María José Catalá que retire de manera immediata les competències d’Igualtat a Gil, ja que no sols és incapaç d’atendre les reivindicacions dels col•lectius LGTBI sinó que, a més, “treballa en contra de la diversitat i de les entitats que s’han partit la cara perquè tots els valencians i valencianes puguen viure en llibertat. Ha de retirar-li les competències perquè no és una interlocutora vàlida amb un col•lectiu al qual no deixa de mentir, enganyar i atacar”.

Gómez, així mateix, ha insistit que els problemes se li multipliquen a Catalá, ja que, a més de les polèmiques amb les entitats LGTBI, segueix sense prendre mesures contra la seua regidora que va emetre una sèrie de comentaris racistes que han provocat que la Fiscalia de Delictes d’Oci òbriga una investigació. “Ha de cessar-la fulminantment”, ha exigit.

Mentides a les entitats

Per part seua, el regidor Borja Sanjuán ha denunciat el clima de crispació que està generant la dreta i la ultradreta tant a l’Ajuntament de València com en la Generalitat “atacant a les entitats representatives de l’orgull LGTBI a València. Ho estan fent des que van entrar en les institucions amb els Gai Games, on a més se’ls vol tirar de l’organització i es vol privatitzar l’organització d’una manera molt poc respectuosa i ara s’estan succeint els atacs contra tot el col•lectiu”.

“Aquest matí he escoltat una consellera del govern de Mazón faltant el respecte a totes les entitats LGTBI d’aquesta ciutat poc menys que acusant-lo, com li agrada fer a l’extrema dreta, de quiosquets preocupats per la subvenció pública. Això és demostrar una falta de coneixement i una falta de respecte tremenda per entitats que s’han deixat moltíssimes vegades la pell i han posat la cara perquè les persones de la ciutat de València puguen viure lliurement a la ciutat de València”, ha dit.

Sanjuán ha recolzat les manifestacions de les entitats LGTBI davant el boicot tant de la Generalitat com de l’Ajuntament a la festa de l’Orgull que se celebra tots els anys a València. “L’Orgull a València no és una festa turística, no és un escenari en el qual es llava la cara i les consciències dels governs que estan actuant contra els drets de les persones LGTBI. És una jornada festiva, però també reivindicativa i el que no pot ser és que estiguen atacant d’una manera tan evident els drets d’aquestes entitats fins i tot mentint a València de la mà de la regidora d’Igualtat que és qui hauria d’estar treballant braç a braç amb aquestes entitats”.

El regidor socialista ha retret a Gil que “mentira” sobre la disponibilitat de la plaça de l’Ajuntament als col•lectius LGTBI als qui va manifestar que no es podia cedir l’espai perquè hi havia altres esdeveniments previstos quan es van negar a acatar els condicionants que els exigien. Un fet, ha subratllat, “que s’ha demostrat absolutament fals perquè a preguntes dels socialistes ens van reconéixer que no hi havia res previst en les dates que demanaven les entitats. Gil va entrar com a regidora de Ciutadans, es va passar al PP i exerceix les seues competències com si fora de Vox”, ha finalitzat.