Menú

Catalá ha tardat un any a muntar una mentida per a ocultar que prefereix mantindre el túnel de Pérez Galdós

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha exigit al govern de Catalá “que deixe d’inventar excuses, de faltar el respecte als tècnics municipals i de mentir per a no reconéixer que en realitat no vol eliminar el túnel de Pérez Galdós perquè està del costat dels quals volen convertir els carrers d’aquesta ciutat en autopistes urbanes”.

“Ahir, una vegada més, va quedar clar que aquest govern està en contra de la transformació urbana i de recuperar espai públic per als vianants. Per això, van anunciar que revertirien una plaça per a convertir-la de nou en un encreuament de cotxes en la Petxina. Per això, ahir els seus regidors van construir un munt d’excuses per a justificar que no eliminaran el túnel de Pérez Galdós com exigeixen els seus veïns i veïnes. Perquè Catalá ha pres partit pels qui volen que el cotxe ha de tornar a presidir tots els racons de la ciutat”, ha manifestat en una roda de premsa en la qual ha participat al costat de María Pérez.

La portaveu socialista ha acusat l’equip de govern de portar un any “prenent el pèl als veïns i veïnes, maniobrant per a poder justificar que el túnel no s’elimina incomplint el compromís d’aquest ajuntament. És a dir, han perdut un any muntant una mentida per a no dir el que volen de veritat: mantindre una infraestructura que empitjora la qualitat de vida del barri”.

Gómez ha contraposat el model verd, de lluita contra el canvi climàtic que va posar en marxa l’anterior govern amb els socialistes amb projectes com el PAI del Grau, el Corredor Verd o la renaturalització d’avingudes com Ausiàs March, l’avinguda del Port o Pérez *Galdós amb l’aposta de Catalá per posar en el centre de totes les seues polítiques al cotxe. “Pérez Galdós va ser una proposta valenta que anava a canviar la vida dels seus veïns i veïnes, una proposta solvent que van avalar els tècnics municipals elaborant un pressupost, el jurat professional que la va seleccionar i la Comissió Europea aportant quasi 10 milions d’euros per a materialitzar-la i que atenia una reivindicació ciutadana on el nuclear era l’eliminació del túnel”, ha sostingut.

Una idea que ha subratllat la regidora socialista María Pérez, qui ha destacat que l’elaboració pressupostària, “com ocorre amb tots els projectes municipals, va ser a càrrec dels serveis tècnics i la van acceptar posteriorment les empreses que es van presentar al concurs. Totes elles, en participar en el concurs, no sols van acceptar que el pressupost era viable sinó que a més van assumir la premissa fonamental d’eliminar el túnel i de reduir el trànsit”.

Pérez ha acusat el govern municipal d’haver perdut quasi un any sense contractar la redacció del projecte. “Si hagueren contractat a temps el projecte, aquest govern no estaria parlant ara que no es poden complir terminis. Perquè ja es tindria una solució clara i es podria actuar sense solucions artificials i caríssimes com les que planteja ara el govern de Catalá. El que han fet és a dir: com no arribe a temps per a tindre solucions normals, m’invente un problema que em costarà 19 milions”.

L’edil socialista ha criticat, a més, que Catalá haja incorporat al projecte de reurbanització de Pérez Galdós el cost de projectes de manteniment que ha de realitzar l’Ajuntament de manera habitual.

Finalment, Pérez ha mostrat els seus dubtes sobre la intenció del govern de Catalá, a més de negar-se a eliminar el túnel, de no reservar un carril exclusiu per a l’EMT o el taxi. Una solució, ha apuntat, que empitjorarà encara més la velocitat comercial dels autobusos urbans i que va en direcció contrària a l’impuls del transport públic que prediquen