Menú

Catalá tira per la borda la Fira d’Ocupació després de trencar el diàleg social

Els socialistes renuncien a participar en la inauguració després que els sindicats hagen descartat la seua presència

 El regidor socialista Javier Mateo ha criticat la “ruptura del diàleg social” que ha propiciat el govern de María José Catalá en tot just un any de mandat, tal com s’ha pogut certificar definitivament aquest matí en la Fira d’Ocupació després de la renúncia dels sindicats UGT i CCOO a participar en les activitats. Els socialistes, “com a mostra de solidaritat amb els sindicats i en protesta per la ruptura del diàleg social que estan impulsant Catalá i Vox”, han decidit no participar en la inauguració de la fira.

“La Fira d’Ocupació és una iniciativa d’èxit que vam posar en marxa els socialistes durant el govern progressista perquè érem coneixedors que aquest tipus d’esdeveniments ens ajudava a promoure l’ocupació acostant les ofertes d’ocupació a la ciutadania. En aquest sentit, sempre treballem a través del diàleg social amb els sindicats i amb la patronal valenciana, que van ser les primeres entitats a les quals involucrem perquè formaren part de la Fira d’Ocupació”, ha recordat Mateo.

El regidor socialista ha subratllat que el suport i la participació activa tant de les entitats socials com de la patronal eren imprescindibles perquè la fira fora viable. No obstant això, ha afegit, Catalá i Vox han destruït aquesta col•laboració per a avançar en matèria d’ocupació. “Ens trobem que en la primera Fira d’Ocupació amb Catalá, el diàleg social a la ciutat de València ha saltat per la finestra, tal com veníem advertint des del Partit Socialista així com per les pròpies entitats”, ha manifestat.

Mateo ha responsabilitzat directament a Catalá de la situació de bloqueig del diàleg social amb els sindicats i el Pacte per l’Ocupació. “El Partit Popular consent que Vox faça i desfaça al seu antull en la Fundació València Activa i per això ens trobem ara amb una Fira d’Ocupació en la qual els sindicats, els agents socials que formen part del Patronat i de la direcció de València Activa no participen en les activitats pel fet que el portaveu de Vox, amb el beneplàcit de Catalá, ha decidit que el diàleg social no és important”, ha dit.

Enfront d’això, l’edil socialista ha mostrat la seua confiança que el diàleg social és clau per a tindre les bones dades econòmiques i d’ocupació que, mes rere mes, es van que es van produint a la ciutat de València. “Estem convençuts de l’encert de la reforma laboral que va fer el govern de Pedro Sánchez i que ha sigut aplaudida per tots els agents i que està fent que la ciutat de València continue eixa senda de creixement d’ocupació i se situe en rècord d’afiliacions”, ha defensat.

No obstant això, ha llançat un avís tant al portaveu de Vox com a Catalá que, si no recuperen el diàleg social amb els sindicats, “totes aquestes dades positives començaran, com ja ha advertit la pròpia patronal valenciana, a alentir-se. Si la senyora Catalá vol una pista de per què està frenant-se la dinamització de l’ocupació a València, hauria de fixar-se bé en la ruptura que ha provocat el seu govern en el diàleg social”, ha alertat.

“Han heretat un èxit del Partit Socialista com és la Fira d’Ocupació i l’estan tirant per la borda trencant el Pacte per l’Ocupació. La senyora Catalá s’equivoca, una vegada més, donant ales al senyor Badenas i assumint en primera persona la responsabilitat de les accions en matèria d’ocupació com la discriminació de les dones i la ruptura del diàleg social amb els sindicats”, ha finalitzat.