Menú

Catalá ha de cessar immediatament la regidora de VOX

  • Borja Sanjuan afirma que cada dia que passa sense que cesse a Cecilia Herrero està demostrant que no està a l’altura del càrrec d’alcaldessa

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha advertit que María José Catalá ha de cessar immediatament la regidora de VOX a la qual la Fiscalia de Delictes d’Odi i contra la Discriminació ha obert una investigació per difondre missatges racistes. “És absolutament vergonyós València tinga en el seu govern a una persona racista i orgullosa de ser-ho per culpa de la debilitat de María José Catalá que té por de perdre quatre vots de l’extrema dreta”, ha afirmat davant els mitjans de comunicació.

Sajuán ha recordat que els socialistes van portar al ple els tuits racistes de la regidora de Vox perquè foren reprovats però “Catalá va perdre l’oportunitat de fer-ho”. “Davant la nostra incredulitat no va ser capaç de retraure-li la seua actitud. No solament no va ser capaç de tirar-la del govern sinó que ni tan sols va ser capaç de condemnar eixes manifestacions que incloïen comentaris com ‘som negres ja podem robar’ o qualificava qualsevol tipus d’immigració com a ‘invasió’”, ha relatat.

En aquesta línia, ha reiterat que les declaracions de la regidora del Govern de Catalá “feia declaracions que són del tot intolerables i incompatibles amb el càrrec públic que representa perquè, entre altres coses, implica respectar a tots els veïns i veïnes de la ciutat de València, incloses a aquelles persones a les quals ella es cree amb impunitat per a menysprear en les seues xarxes socials”.

Per a l’edil socialista, el pas donat per la Fiscalia és “la gota que satisfà el got i és impossible que la senyora Cecilia continue sent regidora de l’Ajuntament”. Així, ha insistit que Catalá “cada dia que passa sense que li cesse està demostrant o donant arguments per a dir que no està a l’altura del càrrec d’alcaldessa de la ciutat de València”.

“Si acaba el dia de hui després de conéixer l’obertura de diligències sense que la cesse, haurem de demanar la dimissió de María José Catalá perquè és la màxima responsable de les persones que està en el seu govern”, ha advertit i ha posat l’accent que Cecilia Herrero és regidora del govern municipal “perquè vol la senyora Catalá”.

Per tant, ha recalcat que és “responsabilitat de Catalá” i és ella qui ha de “posar la seua responsabilitat com a alcaldessa de València per davant de l’estabilitat o de la por que li tinga a perdre els quatre suports de VOX”. Així, ha exposat que la realitat és que María José Catalá “abans que ser líder del Partit Popular és l’alcaldessa d’aquesta ciutat i jo crec que tots els valencians i valencianes hagen votat el que hagen votat hui estan preocupats perquè la imatge de la ciutat de València s’està associant a una persona obertament racista i orgullosa de ser-ho”.

“Si té por de perdre els quatre vots de VOX, el que ha de fer és dialogar amb l’oposició i buscar acords pel bé de la ciutat que ens permeten posar un cordó sanitari enfront dels qui promouen els discursos de l’odi i del racisme. Si no ho fa és perquè se sent còmoda amb eixe discurs”, ha conclòs.