Menú

La “incapacitat” de Catalá provoca l’augment de l’absentisme escolar

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat que la “incapacitat” del govern de María José Catalá està provocant un rebot dels casos d’absentisme escolar a la ciutat de València enfront de l’etapa de reducció sostinguda que es va produir durant el govern progressista sota la gestió socialista.

“Lamentem que, sota el govern de María José Catalá, els casos d’absentisme escolar estiguen augmentant. És una qüestió molt greu que reflecteix la desídia de l’actual govern del PP i Vox perquè amb el govern progressista no sols millorem la xifra rebaixant a menys de la meitat la xifra d’absentisme sinó que, a més, generem eines per a combatre-la com la comissió municipal d’absentisme o una oficina específica per a enfortir els recursos d’aquest àrea”, ha manifestat.

Ibáñez ha recordat així que de 2021 a 2023 les mesures implementades pel govern progressista van ajudar a rebaixar l’absentisme  escolar des dels 1.315 casos registrats a 445, menys de la meitat. No obstant això, en tot just un any, el govern de Catalá no sols no ha aconseguit continuar reduint el nombre de casos sinó que els ha augmentats fins als 488.

“El govern del Partit Popular i de Vox que falsament es presenta com el de les famílies no sols està augmentant l’absentisme escolar a la nostra ciutat sinó que, a més, el fa abandonant i emmordassant a la comunitat educativa”, ha manifestat.

L’edil socialista feia referència així a la falta de diàleg amb les diferents associacions educatives de la ciutat i a la imposició de mesures amb un fort impacte com el districte únic o l’ús del valencià. “El govern del PP i Vox a penes contacta amb la comunitat educativa i quan ho fa, com ha ocorregut recentment amb el Consell Escolar, els impedeix participar, no podent exercir una cosa tan democràtica com és el dret a vot. Tant Fampa com els sindicats han denunciat a aquesta mesura”, ha dit. Ibáñez ha recordat, en relació amb l’absentisme escolar, que mentre el govern progressista feia un treball transversal per a combatre’l, el PP i Vox han concentrat els seus esforços a convertir-lo en un problema policial, organitzant exclusivament jornades amb la Policia Local. “Aquest assumpte no ha aparegut mai en cap punt del dia dels consells escolars, ja que només han convocat els justos i necessaris, a més apurant els terminis, per a votar els dies de festa local, l’elecció de representants en els consells escolars de centre i l’últim per a impedir la participació i la votació de districte únic”, ha finalitzat.