Menú

Catalá dilapida els avanços de València en la Marina

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que María José Catalá “ha desistit de gestionar un espai emblemàtic i estratègic per a la ciutat com és la Marina i ha permés que el Port assumisca totes les decisions sobre el futur d’aquesta zona de la ciutat”.

“Queda clar que María José Catalá no té gens d’interés sobre el valor estratègic que representa la Marina de València per a la ciutat. La seua primera decisió sobre aquest espai urbà va ser, fa uns mesos, privatitzar el 47% de la seua superfície perquè fora l’Autoritat Portuària la que traguera a licitació l’explotació d’aquest nou barri que havia de ser clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat. I ara ha renunciat definitivament al fet que la ciutat participe de la presa de decisions entregant la gestió a un ens que ni té pressupost ni personal i on la veu de l’ajuntament ni tan sols és vinculant”, ha criticat.

Mateo ha posat l’accent que el nou ens mixt anunciat entre l’Ajuntament i el Port de València l’única cosa que suposa és que la ciutat cedisca tot l’espai de decisió al Port sobre els béns de l’Ajuntament de València. “La senyora Català és la primera alcaldessa de la ciutat que va en contra dels interessos de la ciutat i dels seus propis veïns i veïnes”.

El regidor socialista ha recordat que l’anterior govern progressista va intentar sempre tindre més control, poder de decisió i de gestió sobre la Marina per a impulsar el seu valor estratègic per a atraure empreses tecnològiques i innovadors. “I ara, el que ha fet Catalá en menys d’un any és dilapidar tot el que avancem en la Marina de la mà dels socialistes”.

En aquest sentit, ha fet referència a la condonació del deute de la Marina que va aprovar el govern de Pedro Sánchez i que obria una nova finestra de possibilitats perquè València es convertira definitivament en un eix tecnològic del Mediterrani. “El govern socialista va brindar una oportunitat enorme a València per a avançar en innovació i convertir-se en una referència amb tots els projectes que iniciem, però ara Catalá ha enterrat el futur de València”, ha afirmat.

Finalment, Mateo ha assenyalat que les decisions sobre la Marina “demostren la incapacitat del govern de Catalá per a gestionar els recursos de la ciutat. On està José Marí Olano, el regidor que s’anava a dedicar en exclusiva a impulsar la Marina i a posicionar-la com a referent tecnològic? Què ha estat fent aquests mesos?”, ha finalitzat.