Menú

Catalá posa en perill la infraestructura verda de la ciutat

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha denunciat aquest matí que la situació de la infraestructura verda la ciutat és “molt greu” perquè “les polítiques negacionistes de María José Catalá l’ha posada en perill en entregar la seua gestió a Vox”. “Això demostra el poc que interessa a Catalá les polítiques de sostenibilitat i actuar contra els efectes del canvi climàtic, en plena celebració de la Capital Verda Europea”, ha advertit.

En aquests termes s’ha pronunciat després de visitat el ficus de Plaza España que ha sigut objecte de l’atac d’un arboricida sobre el qual l’Ajuntament encara no ha aportat cap informació. Així, ha denunciat “la negligent gestió del Govern de Catalá i en particular el seu número 2, el portaveu de Vox, Juanma Badenas”.

“En els tres primers mesos de 2024 no ha executat ni un sol euro dels més de 14 milions d’euros que té per a inversions, se li ha assecat l’avet Italià pel qual va pagar 10.000 euros de manera, presumptament, fraudulenta i no sabem què farà en la Plaça de la Reina amb els exemplars de les jardineres”, ha relatat i ha denunciat que “segueixen sense donar cap explicació sobre la caiguda d’arbres”.

En aquest sentit, ha insistit que l’exemplar de ficus està “sent víctima d’un atac que podria posar fi a la vida d’aquest arbre” i “no sabem si s’estan produint més atacs d’aquest tipus en altres punts de la ciutat” perquè María José Catalá i Juanma Badenas “no donen explicacions”.

Elisa Valía ha considerat que “el pitjor és que sembla que el govern tampoc sap si s’estan produint més atacs a altres exemplars”. En la seua opinió, “al cap d’un any el que queda clar és que no es fan amb la gestió ordinària de la ciutat i tot se suma al fet que Catalá entén que no està obligada a donar explicacions i a rendir comptes del que està passant en una parenceria de despotisme que la nostra ciutat no es mereix i que no és propi de l’any 2024”.