Menú

Els socialistes denuncien que Catalá imposa el seu sexisme en la Dansà de la Verge

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat les “pràctiques sexistes i retrògrades” que està imposant el govern de María José Catalá en les festes de València. Llopis s’ha manifestat en aquests termes després que la Junta Central Fallera haja exigit a les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València parelles mixtes si participen en la Dansà de la Verge.

“Ens sembla sorprenent que enguany s’hagen pres mesures per a restringir la llibertat de cada persona de ballar amb qui li abellisca, ja siga dona o home i damunt apel·lant a la uniformitat de l’acte per a l’obligatorietat de les parelles mixtes”, ha criticat l’edil.

En aquest sentit, s’ha preguntat a quina uniformitat es refereix exactament el govern municipal quan exigeix a les falleres ballar amb parelles masculines. “No sé si és que no és uniforme, per exemple, una parella de dues dones ballant”, ha continuat.

I ha afegit que aquesta exigència de “uniformitat” no s’ha donat en anys anteriors quan, amb un govern progressista, es donava absoluta llibertat a les falleres per a participar en la Dansà de la Verge amb la parella que elles triaren. A més, ha recordat que tampoc s’apel·la a la uniformitat en altres actes com ocorre, per exemple, en l’Ofrena, on no s’exigeix la paritat.

“Sincerament, no és comprensible que en ple segle XXI es prenguen aquestes mesures per part del govern de Catalá en alguna cosa que, a més, és de tots i de totes com és la festa i són els balls regionals”, ha incidit.

La regidora socialista ha exigit, després de conéixer aquesta nova imposició de Catalá en el món faller després de la censura a la qual també ha sotmés a les falles municipals, “una explicació sobre aquesta mesura sexista i retrògrada”.