Menú

Catalá i Mazón retallen de 180 a 18 la contractació de joves a l’Ajuntament

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que la concessió d’ajudes de Labora per a desenvolupar l’últim pla EMPUJU per a oferir una primera experiència laboral a menors de 30 anys a l’Ajuntament de València “ha confirmat definitivament l’absolut fracàs de la gestió del govern de María José Catalá en matèria d’ocupació”.

“El PP i Vox van demanar ajudes a la Generalitat per a desenvolupar el que van dir que anava a ser el programa d’ocupació jove municipal més ambiciós dels últims anys. En total, pretenien contractar 184 joves de la nostra ciutat, però la seua incapacitat ha provocat un nou ridícul de gestió en obtindre tan sols fons per a contractar 18 persones. Estem davant una situació molt alarmant perquè aquest govern ha demostrat que no és capaç ni tan sols de replicar els plans que l’anterior govern progressista va posar en marxa”, ha indicat.

En total, segons ha detallat l’edil socialista, Labora ha concedit un total de 278.000 euros, “molt lluny dels 3,8 milions d’euros que havia demanat l’Ajuntament. El preocupant no és exclusivament el menystinc al que sotmet a aquest Ajuntament la Generalitat sinó que des del govern municipal ni tan sols s’ha alçat la veu per a denunciar aquest despropòsit”, ha continuat.

L’últim pla EMPUJU que es va executar amb un govern progressista i de la mà dels socialistes va finalitzar amb la contractació de 127 persones menors de 30 anys, a les quals l’Ajuntament li oferia la seua primera experiència laboral. “Ara, per culpa de la negligència del govern de Catalá, només 18 joves podran optar a aquest pla”, ha dit.

“Que la joventut no és una prioritat en les polítiques de la senyora Catalá i del senyor Mazón és un fet. A més dels greus problemes d’accés a l’habitatge que tenen els joves, se suma també l’accés a l’ocupació per les nefastes polítiques que estan posant en marxa i que deixen als joves sense oportunitats laborals”, ha sostingut.

I és que, ha apuntat, “el senyor Mazón ha reduït a un irrisori 7% les ajudes al Pla d’Ús de menors de 30 anys a la ciutat de València i la senyora Catalá el que ha fet és callar i mirar per a un altre costat en lloc d’alçar la veu i defensar als joves valencians. Aquest silenci còmplice de Catalá llastra les oportunitats d’accés a l’ús dels menors de 30 anys a la ciutat de València i deixa clar que la realitat és que per a Catalá la prioritat és el seu partit i no la ciutat ni els seus veïns i veïnes. Si Mazón i Catalá tingueren un poc de vergonya, demanarien perdó a la joventut per la destralada als plans d’ocupació. La joventut no viu de concerts presumptament mal adjudicats sinó del seu treball i el senyor Mazón al costat de Catalá l’estan deixat abandonada sense habitatge i sense treball”, ha finalitzat.