Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique: el canvi de requisits d’accés a VPP només beneficia als promotors

La regidora del Grup Municipal Socialista Nuria Llopis ha assegurat que “el Partit Popular i María José Catalá han començat a privatitzar la gestió de l’habitatge públic a València, cedint-la als promotors, i per això augmenten el límit màxim de renda per a accedir a un habitatge públic de lloguer assequible, per a fer-la més rendible ja que, a majors ingressos dels inquilins, major rendibilitat dels lloguers per als promotors”. Així, els socialista han exigit a Catalá que “rectifique el canvi de requisits perquè només beneficia als promotors”.

D’aquesta manera, els socialistes han criticat el canvi en els requisits per a accedir a un habitatge públic de l’Ajuntament de València, en augmentar el límit de renda màxima i deixar de prioritzar a les persones que menys ingressos tenen, establint quotes per trams de renda. “Exigim a Catalá que rectifique aquesta agenda ultra que exclou a les persones vulnerables i que governe per a tots i per a totes perquè oblida que L’habitatge públic és un dret i la converteix en un negoci”, han denunciat i han exigit que “mantinga el límit màxim exigible que ja existia per a protegir les famílies més vulnerables”.

En aquesta línia, Llopis ha lamentat que amb aquesta modificació el Partit Popular “deixa clar que li sembla malament que l’habitatge públic vaja a parar a les famílies que menys recursos tenen, perquè aquest govern municipal ha canviat els requisits d’accés a l’habitatge assequible amb l’únic objectiu d’augmentar la rendibilitat dels promotors, sense pensar en totes aquelles persones que tenen menys recursos i que ara tindran molt més complicat accedir a un habitatge públic”.

El Partit Popular ha augmentat els ingressos màxims del 3,5 a 4,5 vegades l’IPREM, al·legant que aquesta franja de renda estava desatesa. “Aquest govern municipal no sap gestionar habitatge públic, ja que ni tan sols coneix les eines que té a la seua disposició. AUMSA disposa d’habitatge assequible per a aquest perfil de famílies, ja que el límit d’ingressos que exigeix l’empresa pública està en 4,5 vegades l’IPREM. Els habitatges que gestiona l’Ajuntament per a les quals s’aplica aquesta nova normativa sempre s’han considerat habitatge social, per a perfils de famílies més desfavorides. Amb aquest canvi, el PP obliga a competir a les famílies més vulnerables amb rendes més altes per a aconseguir un habitatge municipal”, comenta la regidora.

La llista d’espera d’habitatges socials de l’Ajuntament supera les 1840 famílies, i amb aquest canvi, “l’única cosa que aconsegueix el PP és que rendes més altes entren a engrossir aquesta llista, reduint les possibilitats de les rendes més baixes d’aconseguir un habitatge, en establir contingents. No existeix cap benefici per als demandants d’habitatge. AUMSA, amb una llista d’espera de 1.700 famílies ja cobreix les necessitats que han servit com a excusa per al PP per a fer aquest canvi” ha assegurat Llopis.

Els socialistes opinen que no és casualitat que, ara que el PP ha començat a privatitzar la gestió d’habitatge públic, cedint-li-la als promotors mitjançant permutes i drets de superfície, s’augmente el límit de renda màxima exigible als inquilins, ja que és una reivindicació reiterativa dels promotors, ja que a majors ingressos dels inquilins, major rendibilitat dels lloguers, ja que no és recomanable que el lloguer supere el 30% dels ingressos familiars mensuals.