Menú

Els socialistes denuncien que Catalá ha convertit València en una ciutat hostil per a la joventut

La regidora del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València Nuria Llopis ha denunciat l’any perdut del Govern de María José Catalá en matèria de joventut per “les retallades en ocupació, els retrocessos en llibertat i diversitat sexual i la inacció en habitatge”. S’ha pronunciat en aquests termes amb motiu del Dia Internacional de la Joventut per a advertir que Catalá “ha convertit València en una ciutat hostil per als i les joves en eliminar serveis tan importants com el de salut sexual, la igualtat o la inclusió del Pla de Joventut”.

“No està treballant en un dels problemes més importants per als joves com és l’emancipació i això que compta amb habitatges buits que Catalá va anunciar que anaven a estar destinades als joves”, ha afirmat i ha assenyalat que “també ha retallat un 60 per cent el programa d’ocupació jove, Empuju”. De la mateixa manera, ha denunciat que 7 de les 10 activitats i cursos dirigides per als joves de la ciutat que el govern de Catalá ha decidit suprimir enguany estan relacionades amb l’orientació sexual i la igualtat de gènere.

En concret, es tracta d’accions com l’assessorament sobre el consum de prostitució, cursos i tallers d’identificació de micromasclismes, orientació LGTBI dirigida tant als joves com a les seues famílies o tallers de la violència de gènere. “Les persones joves d’aquesta ciutat no poden ser víctimes de l’agenda ultra de Catalá i els seus socis de Vox”, ha sentenciat.

Davant aquesta situació, ha exigit a Catalá que “es pose a treballar en tres qüestions fonamentals com és la priorització de l’adjudicació d’habitatges, que complemente amb els fons de l’Ajuntament la retallada del 60% que ha dut a terme la Generalitat en els plans d’ocupació i torne a posar en marxa els serveis d’orientació afectiu-sexual que s’han eliminat”.