Menú

Sanjuán repta a Catalá a abandonar l’agenda ultra i recuperar les accions d’ocupació dirigides a les dones

El portaveu del Grup Municipal Borja Sanjuan ha advertit hui que María José Catalá “cada vegada està més acorralada per les seues polítiques ultres”. “Ara està abocada a triar entre continuar còmodament aplicant les polítiques d’extrema dreta de Vox o desmarcar-se i recuperar les accions d’ocupació dirigides a les dones que ha esborrat al costat dels seus socis de València Activa”, ha advertit.

En aquests termes s’ha pronunciat després de fer-se pública la resolució del Síndic de Greuges perquè el Govern de Catalá deixe sense efecte la modificació dels estatuts aprovats per la nova Corporació que va suposar l’eliminació del terme dona i la seua substitució per altres persones, “tenint en compte la greu i específica situació de desigualtat en què es troben les dones respecte dels homes en el mercat laboral”.

Sanjuán ha recordat que aquesta modificació va ser denunciada per la seua antecessora, Sandra Gómez, i es va produir a les portes de la commemoració del 8M, dia en què es reivindica la igualtat de la dona, especialment en el mercat laboral. “Portem un any alertant que s’estaven esborrant a les dones de les accions positiva d’ocupació sense que Catalá haja pres mesures per a frenar a Vox perquè se sent molt còmoda amb eixe discurs ultra”, ha lamentat.

A més, ha advertit que la desocupació ha pujat a la ciutat de València per primera vegada en els últims anys i ha denunciat que “de nou les principals afectades són les dones”. “Catalá ha disparat l’atur en tot just 14 mesos en l’Alcaldia i el 61% de les persones que han perdut la seua ocupació han sigut dones”, ha precisat. Així, ha assenyalat que la decisió del Partit Popular i Vox de “esborrar les polítiques de suport a les dones en l’àmbit laboral no solament és injusta, sinó que el Síndic ara ha dit que és arbitrària i contrària a la Constitució”.

Per tant, ha emplaçat a María José Catalá a “abandonar aquesta agenda ultra en la qual ha ficat l’Ajuntament de València recolzat la moció que els socialistes presentaran al setembre perquè atenga les recomanacions del Síndic i tornen les accions de foment de la dona en l’entorn laboral i professional als objectius de València Activa”. “No pot ser que en ple 2024 l’Ajuntament està fent polítiques de 1960”, ha conclòs.