Menú

Fiscalia incorpora a la investigació contra Cecilia Herrero la denúncia dels socialistes

El portaveu adjunt dels socialistes a l’Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha confirmat que la Fiscalia ha incorporat a la investigació oberta contra la regidora Cecilia Herrero per un presumpte delicte d’odi la denúncia que va presentar el Grup Municipal Socialista amb més tuits de contingut racista així com una amenaça vetlada al president del Govern, Pedro Sánchez.

Sanjuán ha avançat que aquest mateix matí ha arribat la notificació de Fiscalia confirmant la incorporació de la denúncia dels socialistes a la causa. “Hem rebut ja resposta de la Fiscalia manifestant-nos que incorporarà a la seua investigació contra la regidora racista Cecilia Herrero les denúncies que vam fer com a grup socialista de tuits que no solament eren racistes sinó que, a més, incloïen incitació a l’odi i fins i tot a atemptar contra el president del Govern”, ha explicat el portaveu adjunt dels socialistes.

El regidor ha considerat “absolutament intolerable que la senyora Catalá continue mantenint, per a comprar la voluntat de Vox, a una persona absolutament racista i indigna d’ocupar el càrrec que té a l’Ajuntament de València com és Cecilia Herrero”.

Sanjuán, de fet, ha assenyalat la possibilitat que, a canvi de mantindre a la regidora a la qual Fiscalia investiga per un delicte d’odi, “ha aconseguit el suport de Vox en alguns assumptes com, per exemple, el que té a veure amb la construcció del nou Mestalla”.

En qualsevol cas, ha apuntat, “és indecent que aquest Ajuntament tinga totes les setmanes una notícia que ens avergonyeix a tots com a valencians i valencianes independentment del que hàgem votat. Eixes manifestacions racistes i que incitaven a l’odi ja estan sent analitzades també per la Fiscalia, la qual cosa demostra que és una persona que no hauria d’estar ni un minut més ocupant eixe càrrec en el govern de María José Catalá”, ha finalitzat.