Menú

El trànsit en Colón registra un nou augment del 80% al maig després dels canvis de Catalá

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que el trànsit en el centre de la ciutat continua mantenint un “ritme de creixement imparable” des que María José Catalá va introduir canvis per a tornar a obrir-ho als cotxes. “Amb les dades de trànsit de la ciutat de València del mes de maig, veiem com un mes més el trànsit es dispara al carrer Colón. I és que, respecte a maig de l’any anterior, el trànsit s’ha incrementat en més d’un 80%, cosa que significa que des que està Catalá cada dia passen 3.750 vehicles més pel carrer Colón dels quals passaven amb l’anterior govern progressista”, ha detallat l’edil socialista.

En aquest sentit, Pérez ha assenyalat que des que el PP va obrir un carril més al carrer Colón per a facilitar la circulació del trànsit privat tots els mesos s’ha anat incrementant el nombre de cotxes que utilitzen la via. “El mes de desembre, quan Catalá va introduir els canvis, circulaven per aquest carrer un total de 5.838 cotxes al dia. I ara, sis mesos després, ja passen diàriament 8.448 vehicles, un increment ostensible que implica al seu torn un notable augment de la contaminació que pateixen els veïns i veïnes del centre de la ciutat”, ha apuntat.

La regidora ha recordat que les modificacions de Catalá al carrer Colón es van produir a la fi del mes de desembre i van consistir en l’eliminació d’un carril que estava reservat per al transport públic i la seua transformació en un carril per al vehicle privat amb l’única intenció que pogueren circular més cotxes diàriament i amb més velocitat.

“Aquest moviment s’ha traduït, lògicament, en més cotxes i més contaminació. Una situació que es produeix en el centre de la ciutat, però també en tots els punts on Catalá ha fet canvis per a permetre bé el passe a més velocitat dels cotxes o bé l’estacionament de vehicles”, ha assenyalat.

Pérez ha subratllat que, amb el qual s’ha produït en aquest mes de maig, “estem davant el cinqué mes de pujades generalitzades de trànsit. Continuem veient com totes les mesures que està implementant Catalá en tota la ciutat estan disparant el trànsit perquè, encara que insistisquen que busquen millorar la mobilitat per als vianants, la veritat és que el seu únic objectiu és donar totes les facilitats possibles al cotxe. I aquesta obertura generalitzada al trànsit està generant que es multiplique la contaminació en els barris”, ha finalitzat.