Menú

La decisió arbitrària de Catalá amb Nou Moles posa en perill les instal•lacions esportives

Javier Mateo anuncia que els socialistes estudien un recurs contra les bases que va aprovar el PP en la Fundació Esportiva

El regidor Javier Mateo ha anunciat que el Grup Municipal Socialista està estudiant un recurs de reposició contra les bases per a adjudicar la gestió de les instal·lacions esportives de la ciutat en les quals el govern de María José Catalá ha inclòs “de manera arbitrària” el poliesportiu de Nou Moles. “Han ficat el pavelló, que és una gran infraestructura esportiva de ciutat, en un procediment per a autoritzar instal·lacions xicotetes que han de gestionar federacions i associacions esportives, amb el que s’ha desvirtuat completament el procés”, ha manifestat el regidor socialista en roda de premsa.

Mateo ha acusat a Catalá i a la regidora d’Esports, Rocío Gil, de posar en perill la gestió dels camps municipals per part de les federacions i associacions esportives “per la seua decisió arbitrària d’incloure Nou Moles perquè dilluns que ve tenen previst recepcionar l’obra de la Generalitat. És a dir, mesclen la gestió d’infraestructures que tenen un cost de manteniment inferior a 200.000 euros i que són assumibles per a les federacions valencianes amb la d’un gran poliesportiu el manteniment del qual és al voltant de 700.000 mil euros, amb el que posen en risc tot el procediment”.

El regidor ha recordat que els socialistes ja van votar en contra d’aquesta situació en el consell rector i ha alertat que si Catalá no rectifica les bases que ha aprovat la Fundació Esportiva Municipal, els socialistes posaran en marxa totes accions jurídiques al seu abast per a garantir que aquestes “arbitrarietats del govern de Catalá no perjudica el correcte funcionament tant de *Nou Moles com de la resta d’instal•lacions”.

I és que l’edil ha apuntat que si es mantenen aquestes bases amb Nou Moles existeix “un risc molt seriós que, a penes unes setmanes després d’obrir-se les instal•lacions, s’hagen de tancar perquè no s’ha seguit el llit legal per a la seua adjudicació”.

“No poden ficar *Nou Moles per la porta de darrere en un procediment que no és l’adequat per a aquesta mena de poliesportius perquè, amb aquesta maniobra, posen en risc la gestió de totes les instal•lacions esportives de la ciutat. Els veïns de Nou Moles no es mereixen que perquè Catalá puga fer-se una foto al setembre haja de tancar-se al febrer o al maig perquè faça fallida al club o la federació que assumisca la seua gestió. Ens vol ficar en aquest embolic només per a accelerar el procés i per a tapar que s’ha passat un any sense fer absolutament res amb la futura gestió de Nou Moles”, ha insistit.

Una situació de la qual alerta, precisament, un informe que consta en l’expedient, tal com ha apuntat Mateo: “En el document s’adverteix que o es concedeix una subvenció al gestor o és inviable econòmicament per al club o la federació que el gestione. I això suposa un greuge amb la resta de gestors dels poliesportius municipals. O és que se subvencionarà a tots a partir d’ara?”, ha incidit.

El regidor, a més, ha assenyalat una sèrie d’irregularitats en el procés que el Grup Municipal Socialista analitzarà amb deteniment. En aquest sentit, ha apuntat que l’informe sobre Nou Moles està signat a mà i amb una data anterior al fet que apareguera en l’expedient i també ha manifestat l’existència d’una sèrie de denúncies veïnals per les queixes i molèsties que està ocasionant la maquinària del pavelló. “En aquest procediment s’observen clarament les presses de Catalá per ficar de qualsevol manera Nou Moles. I el que li exigim des del Partit Socialista és que faça les coses bé, rectifique i no expose a aquest risc innecessari a les instal•lacions esportives de la ciutat”, ha finalitzat.