Menú

Els socialistes s’ofereixen a les famílies per a recórrer el punt discriminatori de l’admissió escolar

Maite Ibáñez informarà a Fampa de les eines que es posarà en marxa per a facilitar les denúncies afectades

L’edil anuncia una moció perquè es cree una comissió amb tots els grups per a avaluar el seguiment del Pla Edificant

La regidora Maite Ibáñez ha anunciat que el Grup Municipal Socialista articularà un mecanisme per a ajudar les associacions de mares i pares a tramitar les seues denúncies contra el Decret d’Admissió Escolar de Mazón que inclou elements discriminatoris i que la Conselleria d’Educació no ha rectificat com el punt que alguns centres públics i concertats ofereixen als alumnes els pares dels quals tinguen treball.

“Els socialistes ajudarem a tots els afectats per les mesures discriminatòries que Educació permetrà en l’admissió escolar perquè puguen presentar els seus recursos. No volem que cap pare i mare que patisca les conseqüències d’aquesta arbitrarietat del PP deixe de presentar la seua denúncia per falta de recursos. Per això, disposarem els mitjans necessaris des del partit per a canalitzar totes les impugnacions dels afectats de la ciutat de València que ho desitgen”, ha assenyalat.

La regidora ha explicat que es reunirà aquest mateix dilluns amb representants de Fampa per a explicar-los la iniciativa amb la qual articular els recursos i posar a la seua disposició els serveis jurídics del partit.

En aquesta trobada, a més, Ibáñez els informarà sobre la moció que han presentat els socialistes en la pròxima comissió d’Educació en la qual s’insta la Conselleria a retirar el Decret d’Admissió Escolar per permetre punts discriminatoris.

Comissió avaluació de Edificant

En el mateix text, els socialistes demanen la constitució d’una comissió en la qual siguen presents tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament per a poder fer un seguiment de les obres del Pla Edificant en els col•legis de la ciutat. “Demanem una comissió transparent on puguem saber si Catalá, com sospitem els socialistes, renunciarà als recursos de la Generalitat del Pla *Edificant per a fer millores en els col•legis de la ciutat”, ha manifestat.

“Estem detectant massa mancances ja del govern de Catalá respecte a l’educació, donant l’esquena a la comunitat educativa, als docents i a les famílies. Per això, volem que inste a la Generalitat a eliminar eixe punt específic del procés d’admissió, un punt que està generant discriminació, segregació i un caos en les famílies, que no saben com començarà el curs”, ha sostingut.

“Volem també que es complisca el Reglament del Consell Escolar. Una cosa tan bàsica com deixar votar als membres i que no s’abandone a les famílies més vulnerables, als xiquets i xiquetes més necessitats a través de l’ajuda de material escolar per al cicle de primària que la Generalitat vol eliminar i que volem que aquest Ajuntament done resposta a les famílies que més el necessiten”, ha finalitzat.