Menú

Catalá i Mazón amenacen la reforma de col•legis i la incorporació de 700 professors a València

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat que el silenci del govern de Catalá amenaça les obres en quasi una desena de centres educatius que estaven previstes en el Pla Edificant amb l’anterior govern progressista com les del Max Aub. Ibáñez s’ha manifestat en aquests termes després que el PP no haja aclarit si continuarà amb aquest programa de millora de col·legis que van posar en marxa els socialistes en 2018 per a posar fi a l’etapa de barracons de Camps i Zaplana.

“Hi ha una qüestió que ens preocupa especialment com és la qualitat en l’ensenyament vinculat a la pròpia infraestructura dels centres educatius. Sabem que és una labor que es va reforçar a través del Pla Edificant i que actualment estem veient que està començant a ser esborrat. Hem conegut una circular que han remés a tots els ajuntaments on estan convocant a contestar si existeix interés a continuar amb les obres, però a la qual l’Ajuntament de València ni ha contestat ni ha realitzat cap mena de seguiment ni cap mena de desenvolupament i els projectes iniciats”, ha afirmat.

Ibáñez, que ha comparegut al costat de Miguel Soler, ex secretari autonòmic d’Educació, ha criticat “el procés de desmantellament de l’educació pública que ha iniciat tant Catalá des de l’Ajuntament de València com Mazón des de la Generalitat”. En aquest sentit, han fet referència tant al procés d’admissió dels alumnes que inclou punts discriminatoris com a la renúncia de la incorporació de 5.000 professors que van posar en marxa els socialistes des dels governs progressistes i que tindrà un impacte directe en els centres de València, ja que posa en risc l’arribada de 700 professors.

“Han posat en qüestió les 5.000 contractacions que va posar en marxa el Botànic. Això es tradueix a la ciutat de València entorn de 700 professors menys i si parlem sol del 24 al 25 suposa entorn de 300 professors menys a València per a l’educació pública. I 300 professors menys es nota en la qualitat educativa. Des del Partit Socialista continuarem treballant per a denunciar el que està ocorrent, per a presentar alternatives i perquè no tornen a convertir l’educació pública en un solar com el que van fer durant els 20 anys que van estar en el govern de la Generalitat. Perquè volen tornar a l’època dels barracons, volen tornar a l’època en la qual no hi havia intervencions en els centres educatius les necessàries per a poder tindre infraestructures dignes i de qualitat”, ha assenyalat.

Tant Ibáñez com Soler han anunciat que els socialistes presentaran una moció a l’Ajuntament de València i en la resta de consistoris de la Comunitat exigint la retirada del decret d’admissió dels centres educatius en el qual permeten punts discriminatoris i, a més, permetre la participació i el vot dels participants en els consells escolars, ampliar les ajudes per a material escolar per al cicle de Primària destinades a famílies vulnerables que suplisquen a manca de fons per part de la Generalitat i, finalment, elaborar un informe amb l’estat de les obres del Pla Edificant a la ciutat de València.