Menú

Catalá ha de corregir ja les seues polítiques d’ocupació en contra de les dones

  • Javier Mateo exigeix que el PP rectifique i torne a recuperar les accions positives per a fomentar la igualtat en l’ocupació

  • “Té una oportunitat perfecta per a, en lloc d’intentar enganyar els valencians, impulsar el treball entre les dones”

El regidor socialista Javier Mateo ha exigit a Catalá que actue “d’una vegada per sempre” contra l’esborrament de les dones en les polítiques d’ocupació en comptes de tractar d’enganyar els valencians i valencianes. “Al final, ha hagut de vindre el Síndic de Greuges a exigir-li que corregisca l’esborrament de les polítiques actives d’ocupació per a la dona en els estatuts de València Activa davant la seua inacció. Ha intentat enganyar a tothom assegurant que no s’estava eliminant cap de les polítiques actives d’ocupació per a la dona, però no ha aconseguit que el Síndic caiga en els seus paranys”, ha manifestat després de conéixer la seua resolució en la qual li exigeix que recupere els estatuts de la Fundació València Activa del govern progressista.

“Com venim denunciant de manera reiterada els socialistes a l’Ajuntament de València, la senyora Catalá governa en contra de les dones també en matèria laboral. Venim denunciant l’esborrament sistemàtic de les dones en les polítiques actives d’ocupació i fins i tot dels propis estatuts de la Fundació València Activa. Un esborrament que van celebrar els seus socis ultres el vespres del 8 de març amb la complicitat de Catalá, que no va posar ni una objecció”, ha apuntat Mateo.

El regidor socialista ha considerat la resolució del Síndic de Greuges de “nou ‘rapapolvo’ per a la senyora Catalá perquè li adverteix que ha de deixar sense efecte aquell acord dels seus socis ultres i recuperar les polítiques d’ocupació a favor de la dona i a favor de la igualtat”.

Mateo ha recordat que va ser la mateixa Catalá qui va assegurar que faria com a dona el que no feren els seus socis de Vox, “alguna cosa que el Síndic ha demostrat que era una afirmació absolutament falsa perquè va permetre l’eliminació de les mesures d’acció positiva per a les dones dels estatuts de València Activa. Doncs bé, aquesta resolució li dona una nova oportunitat de fer el correcte, de deixar d’enganyar els valencians i corregir les seues polítiques en contra de les dones. No tot val”, ha apuntat.

En el mateix sentit, ha retret les paraules del portaveu del PP, Juan Carlos Caballero, sobre la visió de mare i de dona que va dir que imprimia Catalá al capdavant de l’Ajuntament: “Esperem que siga l’última vegada que el senyor Cavaller falte a la veritat. Perquè, com queda clar amb la resolució del *Síndic, la qual cosa per descomptat que no ha fet Catalá és aplicar una visió feminista a la ciutat de València. Si vol començar pot fer-ho amb els plans d’ocupació municipals i recuperar en les bases generals les ajudes per a les dones”, ha finalitzat.