Menú

Catalá desmantella la superilla de la Petxina eliminant espai per als vianants per a donar-li-ho als cotxes

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que María José Catalá ha iniciat el desmantellament de la superilla de la Petxina amb l’eliminació de part de l’espai per als vianants que es va aconseguir amb l’actuació en aquesta plaça perquè puguen aparcar els vehicles privats. Pérez ha explicat que, després de l’operació del PP, el lloc que havien d’ocupar les terrasses dels establiments d’hostaleria en la calçada per a permetre un ús completament per als vianants en les voreres serà ocupat de nou pels cotxes.

“El govern de la senyora Catalá ha iniciat la desnaturalització de la superilla de la Petxina permetent que espai que fins ara era per als vianants a partir d’ara vaja a ser ocupat pels cotxes. Catalá deia que els vianants eren la seua prioritat, però amb aquesta actuació demostra que, a l’hora de la veritat, tria sempre el cotxe per damunt dels vianants”, ha destacat.

Pérez ha anunciat que els socialistes comunicaran aquests canvis que ha introduït el govern de Catalá en la superilla de la Petxina a la Unió Europea, ja que es tracta d’unes obres que van comptar amb finançament europeu condicionat a la recuperació d’espai per als vianants. “Aquesta supressió d’espai per als vianants contravé l’objectiu d’una reurbanització per als vianants pel qual es van atorgar els fons europeus. Per tot això, des del Grup Municipal Socialista informarem detalladament la Unió Europea”, ha continuat l’edil.

“Era una actuació que oferia més espai per als vianants, nous espais de convivència i, amb aquesta actuació de la senyora Catalá, la qual cosa perdrem són part d’eixos espais per als vianants i part dels espais de convivència. És un retrocés flagrant que va en direcció oposada als principis de la Capitalitat Verda Europea que ostenta aquesta ciutat gràcies al treball desenvolupat per l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes”, ha incidit.

La regidora socialista, a més, ha retret al PP que haja escomés aquesta actuació sense ni tan sols haver informat prèviament les associacions de veïns, els qui el que havien denunciat era l’ocupació recurrent dels espais per als vianants per part dels cotxes.

“En comptes d’eliminar el problema del mal estacionament i garantir que l’espai per als vianants estiguera lliure, la qual cosa ha fet Catalá és donar via lliure als vehicles perquè aparquen on vulguen. Parlen de queixes dels veïns, però la veritat és que només s’havien registrat quatre instàncies dels veïns i veïnes a l’Ajuntament i demanaven, precisament, el contrari del que ha fet l’Ajuntament: més zona verda i lloant l’espai recuperat per als vianants”, ha subratllat.

Incompliment Capital Verd

En aquest sentit, sobre la Capital Verda Europea, els socialistes han informat que el desmantellament de la superilla de la Petxina per part de Catalá es produeix just el mateix matí en la qual el PP ha aprovat l’alternativa presentada pels socialistes de la mà de Carmen Martínez en el Congrés dels Diputats perquè el Govern reconega la capitalitat de València com a esdeveniment d’Especial Interés i en la qual s’obliga l’Ajuntament a complir amb els projectes que la van fer mereixedor d’aquest reconeixement.

“Es dona la paradoxa que el mateix dia que Catalá comença a eliminar espai per als vianants d’un dels projectes que van permetre a València a aconseguir la Capitalitat Verda Europea, el seu partit s’haja compromés a garantir el seu manteniment. És una mostra que Catalá ni es cree la Capital Verda ni farà res per millorar la situació de la ciutat”, ha finalitzat.