Menú

Catalá renuncia a 30 habitatges públics en l’edifici de Drassanes

  • Sandra Gómez denuncia que Catalá redueix les dotacions públiques en el Cabanyal-Canyamelar permetent la construcció d’apartaments turístics sobre un solar

La portaveu del Grup Municipal Socialista Sandra Gómez ha renunciat a construir 30 habitatges en l’edifici de Drassanes que l’Ajuntament construirà per a reallotjar als propietaris de Blocs Portuaris. Gómez ha recordat que va deixar en marxa la licitació per a redactar el projecte, a través de Pla Cabanyal, amb 80 habitatges repartits en dos blocs amb una zona enjardinada interior i aparcament subterrani. “L’única aportació del PP ha sigut recudir de 80 a 50 els habitatges públics amb les quals comptarà el nou edifici”, ha apuntat.

A més ha recordat que Catalá està convertint l’oficina d’habitatge del Pla Cabanyal “en una agència gentrificadora que ha duplicat els preus dels immobles per a vendre’l a preu de mercat en lloc d’actuar contra l’escalada de preus”. “Renúncia a construir habitatge públic i a tindre una eina que controle els preus per a afavorir que els veïns i veïnes puguen comprar per a quedar-se a viure en el seu barri”, ha lamentat.

Gómez ha insistit també a denunciar que es tracta d’una estratègia clara del PP per a “tornar a expulsar als veïns i veïnes, tal com van fer en l’època de la prolongació de Blasco Ibáñez quan van derrocar els habitatges”. “És el mateix PP amb el mateix pla de desfiguració del barri més singular i amb major valor patrimonial de la ciutat”, ha defensat.

En aquesta línia, ha situat la decisió de l’equip de Catalá de deixar que una empresa d’apartaments turístics construïsca el seu edifici sobre el solar on estava previst que es construïra un aparcament dotacional en altura, previst en el Pla Especial del Cabanyal. “Només porta un any en l’Alcaldia i se li acumulen els incompliments amb els veïns i veïnes”, ha advertit i ha apuntat que en la pròxima Comissió d’Urbanisme tindrà l’oportunitat de rectificar aprovant la moció que han presentat els socialistes per a revertir la llicència.