Menú

Catalá té l’oportunitat de rectificar i retirar la llicència d’apartaments turístics del Cabanyal

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha anunciat que presentarà una moció perquè María José Catalá revoque la llicència que ha permés que una empresa construïsca apartaments turístics en el Cabanyal en lloc de l’aparcament per als veïns i veïnes que havia establit el Pla Especial que van aprovar els socialistes quan gestionaven la regidoria d’Urbanisme.

“María José Catalá no pot estar permanentment contradient i faltant a la paraula que aquest Ajuntament, independentment del partit polític que ostente el govern a cada moment, ha donat als veïns i veïnes. No pot fer en el Cabanyal el que ha fet, per exemple, en Pérez Galdós. No pot ser que aquest Ajuntament es comprometa amb els veïns i veïnes del Cabanyal al fet que tindran unes dotacions, en aquest cas uns aparcaments en altura que són molt necessaris en un barri que no té aparcament suficient i, en lloc d’això, permeta que s’alcen més apartaments turístics que estan expulsant als veïns i veïnes del seu barri”, ha manifestat.

El regidor socialista s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer que l’Ajuntament de València ha permés a una empresa iniciar la construcció d’un bloc d’apartaments turístics en una parcel•la del Cabanyal que estava reservada per a la construcció d’un dels aparcaments en altura que es van preveure en el PEC. I tot això, ha subratllat, sense que el govern del PP i Vox feren res perquè des d’Urbanisme es denegara la llicència.

Sanjuán ha instat a Catalá a retractar-se i votar a favor de la moció dels socialistes per a revocar eixa llicència. ““La LOTUP permet revocar llicències en casos com aquest, segons recull el punt 2 de l’article 238. Si Catalá no accepta la moció i no la revoca quedarà absolutament clar que el que està prioritzant és un negoci privat que impedirà el desenvolupament d’una necessitat veïnal que és la construcció d’un aparcament que resolga un dels problemes del barri”, ha incidit.

“És imprescindible que la comissió d’Urbanisme pose negre sobre blanc quina és la intenció que té aquest Ajuntament i ja van massa decisions on l’interés privat i l’interés particular va per davant de l’interés general per al govern de María José Catalá. Estem veient un patró de comportament que d’ací a uns anys ens passarà factura a tots els valencians i valencianes”, ha apuntat.