Menú

Els socialistes presenten una moció per a declarar València zona tensionada

  • Sanjuán afirma que el desnonament de Benimaclet demostra que la moratòria no basta per a frenar als especuladors inmobiliaris que tiren a les famílies de les seues cases

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha anunciat que la seua formació ha presentat una moció per al pròxim ple amb l’objectiu que María José Catalá demane a la Generalitat Valenciana la declaració de zona tensionada, en aplicació de la Llei de Sòl. “No volem que arribe tard, com li ha succeït amb la moratòria d’apartaments turístics”, ha advertit.

En aquests termes s’ha pronunciat l’edil socialista després que Levante-EMV haja publicat que 32 inquilins d’un edifici de Benimaclet hagen sigut desallotjats i les seues cases tapiades per un canvi d’ús de la finca i al pèrdua ofereix residència, segons han denunciat públicament.

Sanjuán ha advertit que el que està succeint en aquest barri de València “on desenes de famílies estan sent desnonades per un fons voltor, amb maniobres d’assetjament immobiliari, és l’exemple que la moratòria no basta per a frenar aquestes accions d’abús”.

“València ha de declarar-se ja com a zona tensionada per a evitar que fons especuladors com aquests creguen que és rendible tirar a famílies per a després reposar-les per lloguers que són absolutament impagables”, han afirmat i ha apuntat que “no n’hi ha prou amb dir que fins a 2025 no es concediran noves llicències, quan en un sol any Catalá ha aconseguit que hi haja més apartaments turístics que habitatges en lloguer”.

El regidor socialista ha posat l’accent que el Govern municipal “ha de posar-li fre per sempre a l’assetjament immobiliari i a la turistificación que està patint la ciutat de València”. “No pot ser que Catalá torne a arribar tard com li ha succeït amb la moratòria”, ha advertit i l’ha emplaçada a demanar la declaració de zona tensionada.

Borja Sanjuán ha afirmat que “de nou serem els socialistes els que li oferisquen en el pròxim ple i el que ha de fer és abandonar el seu sectarisme per a buscar solucions al greu problema d’accés a l’habitatge que és la principal preocupació dels veïns i veïnes”.