Menú

Catalá lidera l’especulació: Dispara preus i elimina 30 habitatges públics de Drassanes

  • Sandra Gómez denuncia que l’Oficina de Pla Cabanyal torna a tindre com a objectiu gentrificar el barri i impedir que els veïns i veïnes del barri puguen comprar cases

  • La dirigent socialista revela que el PP calcula el preu de compra als veïns de Blocs Portuaris entre 600 i 800 €/m² mentre ven habitatges en ruïna i solars fins a 3.000 €/m²

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá “s’ha posat al capdavant de l’especulació en el Cabanyal-Canyamelar i ha convertit Pla Cabanyal en una agència immobiliària que torna a la gentrificació del PP per a expulsar a les famílies del barris impedint que puga comprar les cases”.

A més, ha denunciat que Catalá ha eliminat 30 habitatges públics de l’edifici de Drassanes, on es preveia construir al voltant de 80 habitatges i l’han reduït a 51, la qual cosa suposa una pèrdua important d’habitatge públic. “Catalá converteix a Pla Cabanyal en part del problema d’habitatge en el barri, en lloc de solució. Mentre contribueix a pujar els preus de venda en el Cabanyal, renúncia a habitatge públic, que és la solució per a oferir habitatges a preus assequibles als veïns i veïnes” afirma Gómez.

Mentrestant, Pla Cabanyal ha valorat el preu de compra als propietaris de Blocs Portuaris dels seus habitatges entre 600 i 800 €/m² mentre l’Ajuntament embene a 3.000 €/m² cases en ruïna o solars. “Amb aquestes valoracions faran que les persones que viuen en els Blocs de Portuaris es vegen al carrer, perquè amb el que els ofereixen per comprar els seus habitatges no podran pagar un habitatge, ni en el nou edifici de Drassanes ni en cap lloc” ha comentat la portaveu socialista.

“Venen a preu de mercat actuant com un especulador immobiliari”, ha afirmat i ha lamentat que Catalá “s’haja posat al capdavant de l’especulació”. “Estarem atents als qui són els adjudicataris de la subhasta, perquè amb eixos preus els veïns ho tindran molt difícil. No obstant això, han deixat la pista lliure perquè siguen empreses les que es facen amb els habitatges o solars, que són les que li ho poden permetre”.