Menú

Catalá actua com una agència immobiliària que expulsa als veïns del Cabanyal

Sandra Gómez denuncia que el canvi de preus aprovat pel PP i Vox impedeix als veïns i veïnes accedir a la subasta d’habitatge públic

La portaveu socialista Sandra Gómez ha denunciat que el PP ha canviat els criteris de les subhastes d’habitatges del Pla Cabanyal per a incrementar fins al 50% els preus de licitació, la qual cosa implica, ha subratllat, que se supere en alguns casos un valor per metre quadrat de més de 3.000 euros. “En tot just uns mesos, el Partit Popular ha introduït una modificació substancial en les subhastes d’habitatge del Cabanyal que posarà molt difícil que els veïns i veïnes del barri puguen optar a la compra, deixant en mans de les empreses, que són les que poden optar a aquests preus, els immobles que subhasta l’Ajuntament”, ha insistit.

Gómez, que ha confirmat el vot en contra dels socialistes en el consell d’administració de Pla Cabanyal, ha detallat que, “amb la proposta de Catalá, un habitatge de 33 metres quadrats al carrer Pare Luis Navarro tindrà un preu d’eixida de 95.000 euros, és a dir, més de 2.900 euros el metre quadrat. O un solar de 27 metres quadrats del carrer Progrés que és *inedificable i eixirà, amb els preus estipulats pel PP, per un preu de 125.000 euros. Són preus desorbitats que, si sumes la construcció, és encara més escandalós. Catalá actua com una agència immobiliària en lloc de pensar en els veïns del barri”, ha afirmat.

La líder dels socialistes, a més, ha assenyalat que aquests preus fixats pel PP de Catalá són tan sols la referència d’eixida perquè les licitacions poden acabar per elevar-los molt més. “Estem parlant d’una subhasta, amb el que els valors segurament pujaran més, fent fins i tot més inaccessible encara la compra per als veïns i veïnes del Cabanyal, que era un dels objectius clau pels quals des de l’anterior govern progressista vam posar en marxa les subhastes”, ha dit.

“Nosaltres el que volíem era afavorir que els veïns i veïnes pogueren optar a habitatges que van ser expropiades pel Partit Popular, per cert, als propis veïns del Cabanyal i, sincerament, de manera incomprensible en tot just dos mesos, el Partit Popular ha canviat els preus de licitació en alguns casos posant uns increments que superen fins i tot els preus de mercat”, ha assegurat.

Gómez ha recordat que l’anterior govern progressista, de la mà dels socialistes en Urbanisme i en Pla Cabanyal, van establir criteris per a accedir a la subhasta com ser veí del barri o tindre l’habitatge com a domicili fiscal. Així mateix es van incloure bonificacions per a circumstàncies socials especials, famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere, persones majors o joves”, ha insistit.

“Però el PP ha imposat uns criteris amb els quals els veïns es veuran expulsats perquè directament no podran competir perquè els preus d’eixida són superiors fins i tot als de mercat. Si finalment aquests habitatges s’adjudiquen, quedaran en mà d’empreses o un altre tipus de societats que, al final, acabaran fent-se amb tot el patrimoni del Cabanyal”, ha finalitzat.