Menú

València ha de limitar als creuers per sempre i no sols el que duren les obres del Port

El regidor socialista Borja Sanjuán ha instat a María José Catalá a establir ja, de manera immediata, “una limitació específica, concreta i real als grans creuers” en atenció als propis informes de l’Ajuntament que apunten a un risc alt de saturació turística a la ciutat. Sanjuán, a més, ha enlletgit a Catalá que haja anunciat la seua suposada intenció de frenar l’arribada de grans embarcacions “de manera enganyosa, quan sabia que les obres d’ampliació del Port l’anaven a impedir. Per això cal regular-ho ja, sense perdre ni un segon ni esperar a 2026, perquè Catalá ha demostrat que no és de fiar”.

“L’estudi que avala la moratòria d’apartaments turístics obliga l’Ajuntament a ser conseqüent i, sobretot, a no donar notícies que són falses o, almenys, no són veritat del tot. No pot ser que la reflexió sobre si han de vindre més creuers a la ciutat de València vinga determinada perquè hi ha obres en el Port”, ha manifestat.

Sanjuán, en aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat del govern municipal: “El que hauria de fer una alcaldessa responsable és fixar per sempre el límit de quants creuers pot absorbir la ciutat i de quina capacitat poden atracar en el nostre Port. Perquè la realitat és que l’informe que té Catalá damunt de la taula diu que València està ja saturada turísticament o està en risc d’estar-ho. Per això, la prohibició dels megacreuers o el límit als creuers ha de ser per sempre i no sols mentre duren les obres del Port com pretén Catalá”, ha defensat.

El regidor socialista ha apel·lat a un debat seriós, que avalue la situació turística actual de la ciutat i ha animat a Catalá a intervindre ja perquè no li succeïsca el mateix que amb els apartaments turístics, “on, per culpa de la seua inacció i la seua relaxació de les restriccions, la ciutat ha patit una autèntica allau de nous allotjaments turístics en tots els barris”.

Sanjuán ha fet referència així a les dades de Visit València on es reflecteix que, a “conseqüència del seu desistiment, han aparegut 3.500 apartaments il·legals en habitatges i baixos comercials. Aquest últim any la ciutat ha patit l’efecte Catalá després de la seua cridada a una falsa llibertat i a la seua negativa a establir restriccions que, en realitat, no era més que una crida a l’especulació. Per això, durant el seu mandat la sol·licitud de llicències per a instal·lar apartaments ha passat d’una mitjana de tot just 90 a l’any a 733 només en cinc mesos”, ha finalitzat.