Menú

Catalá posa en perill la gestió de les instal·lacions esportives dels barris

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que el govern de María José Catalá ha posat en perill la gestió de les instal·lacions esportives dels barris de València en mesclar administrativament les concessions de centres monodeportius amb els poliesportius. Mateo s’ha manifestat en aquests termes després que el PP haja inclòs en el procediment d’adjudicació de les instal·lacions que han de gestionar els clubs especialitzats el futur pavelló de Nou Moles on s’inclouen diferents modalitats esportives.

“El que ha fet el govern de Catalá en el consell rector de la Fundació Esportiva Municipal en mesclar l’adjudicació dels centres monodeportius dels barris amb un poliesportiu com Nou Moles, que a més segueix sense ser municipal, és molt perillós perquè s’equiparen instal·lacions que no tenen res a veure i perquè genera una situació de desigualtat que pot acabar en els tribunals”, ha subratllat el regidor socialista.

Sobre aquest extrem, Mateo ha apuntat la diferència que existeix entre la cessió d’un espai poliesportiu nou com és Nou Moles per un cànon anual de 12.000 euros quan per altres instal·lacions similars més xicotetes estan pagant tres vegades més.

“Aquesta desigualtat pot acabar en els tribunals i amb les concessions dels centres esportius dels barris paralitzades simplement per un capritx de Catalá. Hem demanat en el consell rector que es fera bé el procés manera adequada,que es paralitzara aquest contrasentit, que posa en perill la gestió de la xarxa d’instal·lacions esportives de la ciutat, però el govern del PP ha preferit seguir avant i exposar a una situació de risc als nostres clubs”, ha continuat.

Mateo ha explicat que amb aquesta decisió de la Regidoria d’Esports que pretenia resoldre la seguretat jurídica i administrativa dels clubs i federacions “s’obri, imprudentment, la possibilitat que s’impugne tot el procés i, a més, retarda les adjudicacions definitives”.

El regidor socialista ha apuntat que el govern de Catalá “en lloc d’aquest garbull perillós podria haver optat per la gestió directa o la transformació en centres de tecnificació. No obstant això, s’ha triat camuflar una cessió en un procés que no serà adequat i només perquè l’alcaldessa tinga una foto al setembre. Els veïns i veïnes de Nou Moles es mereixen que les instal·lacions esportives s’òbriguen en condicions i la resta de la ciutat no es mereix esperar a una instal·lació i molt menys que es pose en risc la gestió dels centres per una mala decisió política del PP”.

“Ho tenia molt fàcil per a resoldre el problema, deixar que els tècnics treballaren, però el govern de Catalá s’ha dedicat a dinamitar consensos, a fer que els clubs esportius de la ciutat paguen més i, a més, segrestar els Gai Games”, ha finalitzat.