Menú

Catalá aconsegueix més apartaments turístics que habitatge en lloguer en un any

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha revelat aquest matí que en les plataformes immobiliàries s’ofereixen al voltant de 2.000 habitatges en lloguer mentre els apartaments turístics han augmentat en l’últim any en més de 3.500. Davant aquesta situació, ha denunciat que María José Catalá “ha aconseguit en el seu primer any de mandats que hi haja més apartaments turístics que habitatge en lloguer” i l’ha urgida a “no tardar un altre any a aplicar la Llei d’Habitatge i declare ja València zona tensionada”. 

Sanjuán ha explicat que l’informe d’Urbanisme que va presentar ahir Catalá en el ple “posava negre sobre blanc que hi ha més de 3000 Apartaments Turístics nous a la ciutat de València des que María José Catalá és alcaldessa i ja sabem per què ho ha tingut ocult fins a l’últim moment”. “L’informe avala l’aplicació d’una moratòria contra els Apartaments Turístics i confirma l’efecte anomenada de Catalá que denunciem els socialistes”, ha afirmat.

Les dades municipals, ha continuat, “corroboren que un de cada tres apartaments turístics que estan hui dia oberts a la ciutat ho estan l’any en el que María José Catalá és alcaldessa”. En concret, l’informe revela que València “ha passat de tindre una mitjana de 92 llicències d’apartaments turístics concedides al fet que en només sis mesos de l’any 2024 s’hagen concedit 733”.

En canvi, ha exposat que “hui qualsevol persona que entre en algun portal immobiliari pot comprovar que es lloguen en aquesta ciutat només 2.000 habitatges” i “això ens porta a la següent reflexió”. “Catalá no pot tardar un altre any a tornar a rectificar la seua posició per a a aplicar la Llei d’Habitatge i declara la ciutat zona tensionada, com ha tardat a fer la moratòria d’Habitatge”, ha afirmat.

Sanjuán a urgit a Catalá a “posar límits al preu del lloguer perquè els seus propis informes diuen que l’efecte dels apartaments turístics ha desbordat ja el mercat del lloguer d’habitatge i el que ha de fer ara és ser valent i topar els preus de l’habitatge com li demanem des del Partit Socialista i no tardar l’any que ha tardat a fer-nos cas per a aplicar una moratòria”, ha conclòs.