Menú

Els socialistes porten a la Fiscalia de Delictes d’Odi l’agressió de la Creu Coberta

El regidor Borja Sanjuán ha anunciat que el Grup Municipal ha posat en coneixement de la Fiscalia contra els Delictes d’Odi els fets del passat cap de setmana a l’entorn de la Creu Coberta on un jove va patir una agressió grupal mentre li proferien insults homòfobs.

Sanjuán ha realitzat aquest anunci minuts abans de la celebració del ple ordinari del mes de maig. “Aquest tipus d’actituds i agressions com la que han ocorregut aquest cap de setmana en Creu Coberta es venen a sumar a altres notícies que estan associant últimament la intolerància al nom de València. Aquesta ciutat ha sigut un referent de llibertat i de drets i últimament veiem quan un govern quan no passiu sinó complaent amb aquesta mena d’actituds de discriminació està baixant els braços i permetent que a la ciutat aquests fets queden impunes”, ha explicat.

Davant aquesta actitud passiva del govern de Catalá, ha afegit, “el Partit Socialista farà el treball que hauria de fer l’Ajuntament. És a dir, encapçalarà la lluita contra l’odi als carrers, tractar d’impedir que en aquests carrers se li done cap pallissa a ningú i molt menys dient-li marieta com a insult”.

A més de comunicar els fets a la Fiscalia de Delictes d’Odi, el portaveu adjunt dels socialistes a l’Ajuntament de València ha reclamat al govern de Catalá que “comence a treballar d’una vegada per a combatre els problemes de convivència que s’estan disparant en els nostres barris al cap d’un any d’inacció”.

Sanjuán ha recordat que el govern de Catalá va crear recentment una unitat, la USAP, de la Policia Local l’objectiu principal de la qual, tal com va assenyalar ella mateixa, era combatre el botelló i les batusses.

“Doncs bé. Això és precisament el que ha succeït aquest cap de setmana en la Creu Coberta i el que cada vegada passa més sovint en els nostres barris sense que el govern municipal estiga donant una resposta encertada sobre aquest tema. Per això, exigim que el regidor de Policia atenga d’una vegada els problemes que estan multiplicant-se per tota la ciutat, que s’assega amb els veïns i veïnes i que complisca amb la seua obligació i prenga les regnes de la Policia Local. Aquesta ciutat no es mereix a un regidor a temps parcial”, ha finalitzat.