Menú

Els socialistes arranquen el compromís per a millorar les parades de l’EMT als pobles del sud

Les pressions i les denúncies del Partit Socialista ha aconseguit que el govern municipal es comprometa a millorar l’accés i la situació de les marquesines i tòtems de l’EMT als pobles del sud que es troben en una situació molt deficient. Així ho ha manifestat la regidora María Pérez arran de la moció que van presentar els socialistes en l’última comissió de Patrimoni i Seguretat Ciutadana perquè s’intervinguera de manera urgent en les parades situades en la carretera CV-500 que dona servei als pobles del sud de València.

“Les veïnes i veïns dels pobles del sud tenen el mateix dret a tindre un transport públic i unes parades accessibles i de qualitat que la resta de barris de València com Ciutat Vella o L’Eixample. El lloc de residència no ha de ser un element diferenciador en els serveis públics ni una barrera perquè la ciutadania se sume al transport públic”, ha indicat Pérez després que el govern municipal acceptar-se la proposta dels socialistes.

En la moció, els socialistes denunciaven la deficient situació de les parades de l’EMT distribuïdes per tota la CV-500. “Existeix un problema d’accessibilitat evident en les parades d’autobús en la carretera. En els llocs en els quals existeix marquesina moltes són obsoletes respecte a les instal•lades a la ciutat i en les quals existeixen tòtems estan en una situació de falta d’accessibilitat o zona de resguard bàsiques. Esperar en els marges de la carretera sense tindre un espai mínim habilitat per a això és insegur per a la majoria de veïns i veïnes, usuaris del transport públic”, ha afegit.

En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacció perquè el govern municipal haja assumit la proposta dels socialistes per a millorar les condicions de les parades dels pobles del sud.

No obstant això, ha retret que malgrat aquest compromís l’equip de govern municipal segueix sense accedir a la posada en marxa d’un servei de línies expresses als pobles del sud per a connectar-los amb el centre en una sola parada. “D’aquesta manera, es milloraria la competitivitat del transport públic i es donaria una alternativa de qualitat en matèria de transport públic als veïns de la zona. Però el govern de Catalá continua oblidant als veïns i veïnes dels pobles del sud i, a més de retallar-los el servei de vigilància de les seues platges, no actuar contra la inseguretat i obrir la mà a una ampliació de la depuradora de Pinedo, tampoc vol que els seus ciutadans tinguen un servei decent d’autobús urbà”, ha finalitzat.