Menú

Catalá abandona els centres culturals dels barris sense pressupost i sense projecte

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat el “abandó sense precedents” de les biblioteques de València per part del govern de María José Catalá en tan sols un any. Ibáñez ha enumerat, com a exemple d’aquesta paràlisi, el fre a una desena de projectes que va posar en marxa l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes com la biblioteca de la Malva-rosa, la rehabilitació de la biblioteca històrica de Tres Forques, l’adquisició de nous fons bibliogràfics o el premi al millor lector infantil.

“Catalá està demostrant que a València no fa falta que Vox tinga les competències de Cultura perquè ella ja governa com Vox. No necessita intermediaris. Ella és la primera a llançar-se a executar retallades tant en les infraestructures culturals dels nostres barris com en projectes que ressaltaven la diversitat. No li hem escoltat ni una paraula de suport al Col•legi de Bibliotecaris enfront de la censura de llibres sobre diversitat sexual perquè no li importa absolutament res”, ha manifestat.

La regidora socialista ha posat l’accent en dos projectes emblemàtics que el govern ha bloquejat com Orriols i Malva-rosa. “Catalá està demostrant durant aquest primer any el seu menyspreu a la cultura i als barris. De fet, ha enganyat els veïns de Malva-rosa, de Tres Forques i d’Orriols, que no tindran biblioteca en condicions exclusivament per les seues decisions. Així mateix també ha executat una retallada pressupostària i de drets que ha fet abandonar la Plaça del Llibre, una fira de literatura en valencià. Totes les seues mesures en matèria cultural s’han dirigit a la retallada d’infraestructures i de drets”.

Ibáñez ha explicat que el govern de PP i Vox manté una amenaça de tancament sobre la biblioteca de Ciutat Fallera, tal com van denunciar al gener els socialistes, “privant als veïns i veïnes d’una dotació importantíssima i generant, alhora, una gran incertesa entre els treballadors de les biblioteques municipals”.

Un altre dels projectes que Catalá ha guardat en un calaix, ha denunciat l’edil socialista, és el Centre del Còmic Micharmut. “Iniciem el projecte i convoquem un concurs per a disposar d’un logo i d’un nom per a un centre que impulsem directament des de les àrees socialistes”, ha finalitzat.

Denúncia Síndic de Greuges

Ibáñez ha revelat també que ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges davant la falta de transparència del govern municipal respecte a la plantilla de les biblioteques. “No ens estan contestant a les preguntes que plantegem des del Grup Municipal Socialista en un nou exercici d’opacitat i falta de transparència des d’aquest govern. Una falta de transparència i d’ometre la participació que el PP i Vox han traslladat als diferents consells que organitza l’Ajuntament. Va ocórrer en el consell escolar, on no van permetre participar a la comunitat educativa, i ahir mateix en el consell d’immigració, on no van permetre votar una iniciativa dels col•lectius per a reprovar a la regidora Cecilia Herrero pels seus comentaris racistes. És una retallada de la participació pública que, per descomptat, també portarem al Síndic de Greuges”, ha finalitzat.