Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que deixe les excuses i elimine el túnel de Pérez Galdós

María Pérez presenta una moció per a instar el PP a complir amb el compromís de l’Ajuntament amb els veïns i veïnes

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció al ple per a exigir al govern de Catalá que complisca amb el compromís de l’Ajuntament amb els veïns i veïnes de Pérez Galdós de suprimir el túnel i renaturalitzar l’avinguda amb zones verdes i espais per als vianants. Un projecte, ha criticat la regidora socialista María Pérez, “que Catalá ha abandonat després de passar-se un any buscant excuses per a no fer-lo perquè prefereix que els cotxes puguen anar més ràpid”.

“Des del Partit Socialista hem presentat una moció per al següent ple municipal en la qual exigim al govern de Catalá que es comprometa amb els veïns i veïnes d’aquesta ciutat i elimine el túnel de Pérez Galdós complint, sense excuses, el compromís d’aquest Ajuntament. També hem demanat que es mantinga el projecte original en el qual el transport públic tenia prioritat en aquesta avinguda i que, amb el projecte de Catalá que es va presentar la setmana passada, perd un carril exclusiu per a compartir-lo amb el transport privat”, ha subratllat.

Pérez ha lamentat en aquest sentit que el projecte del PP suprimisca el carril bus-taxi exclusiu com estava previst en el projecte original el que, al seu judici, “suposarà un empitjorament del servei de l’EMT només per la seua obstinació a afavorir la mobilitat en transport privat en detriment dels autobusos públics. Els qui patiran els canvis que vol imposar Catalá són en primer lloc els veïns i veïnes del barri, que tindran una avinguda pitjor que la que estava projectada, i després els usuaris del transport públic”, ha continuat.

En la moció, a més de reclamar que l’Ajuntament inicie els estudis necessaris per a implementar la supressió del túnel en menys d’un mes, els socialistes exigeixen que es comuniquen tots els canvis que s’han introduït al projecte original que era finançat amb fons europeus així com que recupere el diàleg amb les entitats i associacions veïnals que s’ha interromput amb l’arribada de Catalá al consistori.

Desinformació i projectes amagats

La regidora socialista, a més, ha denunciat que la moció dels socialistes es produeix en “un marc de falta de transparència i d’improvisació perquè, després d’una setmana des que el sol•licitem, seguim sense tindre accés a tota la informació relacionada amb el projecte i que va anunciar el govern de Catalá. Per exemple, encara no se’ns ha donat accés a la planta diària d’eixe nou projecte i tampoc se’ns han detallat quins són els costos del projecte que van anunciar en roda de premsa”, ha dit.

“Volem tindre tota la documentació perquè resulta molt sorprenent que un projecte en el qual es deixa de fer una part, en aquest cas eliminar el túnel que és un dels elements més significatius, el cost per a les arques públiques vaja a multiplicar-se per dues. I és també sorprenent que, després d’una setmana, el govern municipal no haja sigut capaç de justificar aquestes xifres a l’oposició malgrat totes les peticions de documentació. Al final, tot això es tradueix en excuses del govern municipal de Catalá per a no escometre una reforma molt important per als veïns de la ciutat com és l’eliminació del túnel de Pérez Galdós”, ha finalitzat.