Menú

Catalá certifica la destralada als clubs i entitats de l’esport base de València

Mateo denuncia que el PP ha aprovat l’eliminació de les bonificacions als clubs que van posar en marxa els socialistes en 2019

El regidor socialista Javier Mateo ha lamentat que el govern de María José Catalá haja decidit executar la “destralada” als clubs esportius de València i retirar-los el 100% de les bonificacions que es donaven des de 2019 perquè pogueren utilitzar les instal·lacions municipals.

Mateo, a més, ha retret al PP que haja aprovat en comissió aquesta pujada de preus “amb mentides perquè ha assegurat que aquestes bonificacions es van articular durant la pandèmia i és rotundament fals. Aquestes ajudes es van posar en marxa en 2019 amb els socialistes en la Regidoria d’Esports per a potenciar el desenvolupament de l’esport base en València”, ha manifestat.

Mateo ha assenyalat que els socialistes van decidir posar en marxa aquestes bonificacions des de la convicció pel desenvolupament de l’esport base en la ciutat. “Però ara el PP i Vox han confirmat el seu atac, deixant a l’estacada a desenes de clubs a la ciutat que hauran d’emprar els seus recursos a pagar al propi Ajuntament en lloc de millorar les condicions dels esportistes amb els quals treballen”, ha dit.

En aquest sentit, ha lamentat que Catalá només mostre interés en l’esport de València “exclusivament per a fer-se una foto i poder lluir un esdeveniment important, però quan toca fer costat a l’esport base el que fa és passar-los la factura als clubs i abandonar-los”, ha continuat.

El regidor ha indicat que Catalá, “a través de la seua regidora d’Esports, ha certificat en la comissió d’Esports “la fi de les bonificacions del 100% per a aquells clubs que treballen amb xiquets i xiquetes en edat escolar, per a l’esport adaptat, per a l’esport inclusiu i per a l’esport femení, que hauran de pagar per les instal•lacions municipals”.

Mateo ha indicat que els socialistes han preparat un escrit que han remés a tots els clubs i entitats de la ciutat perquè puguen formalitzar la seua queixa per l’eliminació del 100% de les bonificacions que pretén aprovar el govern de Catalá. “Volem involucrar a tots els clubs perquè l’Ajuntament reconsidere aquesta destralada a l’esport base, que la Fundació Esportiva Municipal reprenga les condicions prèvies i que amplie el termini per a presentar les ofereix”, ha finalitzat.