Menú

Catalá retalla la inversió per a grans infraestructures verdes a 150.000 euros

La regidora socialista Elisa Valía ha lamentat que en plena Capitalitat Verda Europea, el govern de María José Catalá estiga invertint uns “ridículs 150.000 euros per a les grans infraestructures verdes de la ciutat”. Vàlua s’ha manifestat en aquests termes després que l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins haja aprovat una rectificació de les inversions per a 2024.

“Passen els mesos i no veiem cap intenció de reactivar les polítiques que ens van portar a ser avantguarda a Europa com a ciutat que lluita contra el canvi climàtic. Hui el PP i Vox han aprovat una rectificació de les inversions de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins per a 2024 perquè, en una ciutat amb un pressupost superior a 1.100 milions d’euros es destinen a inversions en les grans infraestructures verdes tan sols 150.000 euros”, ha manifestat.

La regidora socialista ha detallat que el PP i Vox han aprovat la reducció “de l’única inversió prevista al Jardí del Túria, que passarà de 210.000 euros a tan sols 100.000 a més d’eliminar la poca inversió que hi havia per al Parc de Capçalera”.

Aquesta nova retallada significa, ha apuntat Elisa Valía, que l’Ajuntament de València vaja a invertir menys que mai en la seua infraestructura verda just l’any en què és Capital Verd Europea. El govern de Catalá no sols no fa avançar a València sinó que ens està fent retrocedir pels seus pactes amb els negacionistes del canvi climàtic i per la seua falta d’ambició en polítiques verdes”.

L’edil ha retret a Catalá que estiga desvirtuant la Capitalitat Verda Europea associant-ho exclusivament al turisme i a la col•laboració amb les empreses en lloc de potenciar i impulsar la transformació de la ciutat amb noves zones verdes i espais convertits en zona de vianants que contribuïsquen a reduir la contaminació.

“L’objectiu de la Capitalitat Verda Europea era continuar avançant en un model que preparara a la ciutat per a combatre el canvi climàtic amb projectes verds i valents. Però Catalá, en lloc d’avançar, el que està fent és retrocedir i gestionar per a obrir-li passe als cotxes i a la contaminació així com retallar els projectes que va heretar de la mà dels socialistes per a guanyar espais verds i per als vianants com ha fet amb Pérez Galdós”, ha finalitzat.