Menú

Catalá censura una xarrada sobre memòria democràtica en la Universitat Popular

  • Ibáñez revela que en el centre d’Aiora tenia programada una xarrada sobre la Segona Guerra Mundial i uns dies abans de la seua celebració van cridar als organitzadors per a cancel·lar-la

 La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que el Govern de María José Catalá ha censurat una xarrada sobre memòria democràtica que estava prevista dins de la programació d’activitats, de la Universitat Popular d’Aiora, per a la setmana passada. Es tractaba d’una xarrada sobre la Segona Guerra Mundial i el nazisme vinculada a una exposició a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMYP).

Ibáñez ha advertit a María José Catalá que els socialistes “no permetrem cap cas de censura ni que es cancel•len activitats per sectarisme ideològic contra la recuperació de la memòria democràtica”. “Catalá té en el seu govern una regidora racista, una regidora que trenca el diàleg amb els col•lectius LGTBI i ara un regidor que censura una xarrada en un espai públic”, en referència al responsable de Persones Majors i Universitat Popular, José Gosálbez.

“La Universitat Popular està en mans de Vox, els mateixos que defensen que ser nazi no és un delicte, que posen missatges racistes en les seues xarxes socials o que neguen la vilencia masclista i el canvi climàtic”, ha denunciat Ibáñez qui ha enlletgit a Catalá que “tinga de socis de govern als qui fomenten el discurs de l’odi”.

Així, ha avançat que ha presentat una pregunta al ple municipal perquè María José Catalá “aclarisca si comparteix la censura i se sent còmoda amb els qui impedeixen que en un centre municipal es clausure una xarrada que portava per títol Contra Hitler, la petjada Valenciana en la Segona Guerra Mundial”, un projecte organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Igualment, ha informat que preguntarà al regidor de Vox sobre aquesta cancel·lació en la reunió extraordinària del consell de la Universitat Popular, que se celebrarà este dilluns, día 20.