Menú

Catalá, de perfil davant el desmantellament de l’Escola Oficial d’Idiomes

  • Maite Ibáñez presenta una moció per a instar a la Generalitat a garantir el manteniment de tots els grups i evitar qualsevol retallada en la plantilla

La regidora de Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que María José Catalá es posa de perfil davant el desmantellament de l’Escola Oficial d’Idiomes que ha iniciat la Generalitat Valenciana. “No permetrem que el PP desmantelle l’educació pública i exigim a Catalá que prenga partit i exigisca a Mazón que rectifique”, ha afirmat.

Maite Ibáñez ha comparat les retallades de Mazón i Catalá amb les iniciatives que va adoptar l’Ajuntament progressista des de les àrees socialistes com recolzar econòmicament en la tramitació dels exàmens oficials d’anglés o del valencià. Aquesta va ser una mesura impulsada per Sandra Gómez des de València Activa per a “acabar amb les desigualtats econòmiques a l’hora d’accedir als idiomes amb cursos gratuïts i l’abonament de les despeses dels exàmens”, destinat a ajudar a les

Enfront de les mesures impulsades pels socialistes, ha denunciat que “en aquests moments no sols abandonen als estudiants, sinó que obliguen a privatitzar l’educació, eliminen oportunitats laborals, eliminen oportunitats per a les persones migrants carregant-se els grups d’espanyol, de manera mesquina dient que els deriven a ONGs i a parròquies”.

“Són més de 9.000 places les que eliminen i per aquesta raó presentarem aquesta moció perquè l’Ajuntament de María José Catalá done suport al manteniment de tots els grups oferits a l’Escola Oficial d’Idiomes de València i també incorpore nous cursos d’idiomes per a garantir la resposta d’un ensenyament públic a la ciutadania”, ha exposat.

En concret, la moció contempla com a propostes d’acord instar la Conselleria d’Educació a garantir el manteniment de tots els grups oferits i a evitar qualsevol retallada en la plantilla, així com que complisca la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social. També preveu que el Ajuntament de València incorpore nous cursos d’idiomes per a garantir la resposta d’un ensenyament públic a la ciutadania, compensant qualsevol retallada que implique la reducció de places a l’Escola Oficial d’Idiomes de València.