Menú

Catalá oculta els diners públics que destina a pseudomitjans perquè publiquen les seues faules

Borja Sanjuán anuncia que els socialistes portaran als tribunals l’incompliment de Catalá d’entregar la informació

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat aquest matí que Catalá “està ocultant, incomplint la seua obligació legal, els diners públics que el seu govern està injectant en mitjans fake perquè publiquen faules i intoxiquen el debat públic”. Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes després que Catalá haja rebutjat donar la informació que van sol·licitar els socialistes sobre els diners que havia donat l’Ajuntament de València a determinades capçaleres que es dediquen a publicar informació falsa i a generar conflicte.

“Fa ja més de 15 dies que li demanem a la senyora Catalá que fera pública tot el finançament que s’estava realitzant per part de l’Ajuntament de València i de tots els seus organismes a pseudomitjans, a capçaleres fake que es dediquen a difondre notícies falses i a intoxicar el debat públic. Tenia cinc dies per a remetre eixa informació i ha incomplit flagrantment eixe termini”, ha indicat.

El regidor ha detallat que el govern del PP i Vox no sols s’ha negat a donar la informació que sol•licitaven els socialistes sinó que, a més, “en alguns casos han tractat de burlar-se directament de la ciutadania, redirigint i marejant la pregunta a altres serveis i àrees per a, des d’eixos serveis i àrees, retornar la pilota al mateix punt”.

En aquest sentit, ha posat d’exemple l’ocorregut entre Ocupació i València Activa. “Mentre des d’Ocupació se’ns exigia que redirigírem la petició a València Activa, a València Activa ens deien que preguntàrem en Ocupació per a no donar-nos cap informació. És una burla als ciutadans, que tenen tot el dret a conéixer que el seu Ajuntament està pagant a capçaleres fake per a publicar notícies falses”, ha relatat.

Sanjuán ha subratllat que des del Grup Municipal Socialista s’ha recorregut en empara totes les denegacions i falta d’informació “per a obligar la senyora Catalá a destapar els diners que dona a les capçaleres fake. Els regidors tenim el dret a accedir a la informació en cinc dies i no és una qüestió que puga triar Catalá, és una obligació legal que no pot decidir si acata o no”, ha insistit.

El regidor ha advertit que si els recursos d’empara no permeten accedir a la informació els socialistes acudiran als tribunals perquè es complisca la llei i poder conéixer tant els diners dirigits a generar notícies falses com fiscalitzar si s’ha seguit el procediment adequat per a entregar-los diners públics.

“Si li avergonyeix reconéixer que li ha donat diners públics a amics seus com Javier Negre perquè difonguen notícies falses és el seu problema. És molt sospitós que estiga ocultant els expedients que li demanem i marejant amb l’accés a la informació. Per això, ens temem que el que ha fet la senyora Catalá és ocultar que amb els diners de tots els valencians i valencianes està finançant la mentida. El que farem és recórrer en empara per a obligar-lo a fer pública tota eixa informació i, en el cas que no ens la done, acudirem als tribunals per a exigir-li que ni un euro dels valencians i valencianes vaja a difondre la mentida pels seus interessos polítics”, ha finalitzat.