Menú

Admesa la denúncia sobre la decisió Catalá de retallar la participació de regidors en les comissions

  • Sanjuán emplaça a Catalá a rectificar per a estalviar-se la xafogor que siga la Justícia la que l’obligue a fer-ho

El regidor de Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha informat que s’ha admés a tràmit, per part del Contenciós Administratiu, la denúncia que van interposar els socialistes davant la decisió de María José Catalá de retallar la participació de l’oposició en les comissions informatives.

Sanjuán s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa convocada per a denunciar les mentides de María José Catalá sobre Pérez Galdós i la fractura social amb els sindicats i col•lectius LGTBI del seu govern. “Hui a més tenim aquesta resolució que ve a avalar la intenció clara de cercernar els drets de l’oposició a participar en les comissions i fiscalitzar la labor del Govern”, ha denunciat.

Ha recordat que quan va arribar al govern de María José Catalá va reduir de 6 a 4 les comissions de l’Ajuntament i de 9 a 7 els membres que hi havia per cadascuna, deixant a regidors de l’oposició fora. Ha explicat que això és “contrari a tota la jurisprudència que el Tribunal Constitucional” i a més el Síndic de Greuges també es va pronunciar donant-li la raó al Grup Socialista, argumentant que la decision era arbitrària”.

“Estem davant un cas de dubtosa qualitat i tarannà democràtic de la senyora Catalá que ha decidit no rectificar perquè, en primer lloc, vol posar dificultats a la fiscalització del seu govern, en segon, perquè ni el PP ni Vox destaquen per la seua afició a treballar i haurien de tindre dues comissions més amb el que implica de respostes i mocions i, en tercer lloc, perquè li permet en les comissions tirar avant els punts amb vot de qualitat sense comptar amb Vox”, ha exposat.

Sobre aquest ultime punt, ha recordat que Catalá “manté una relació conflictiva amb Vox que es basa en el fet que uns fan l’esperpent i altres miren cap a un altre costat, com quan es ballaran pasdobles amb un torero”. Ha lamentat que amb “aquest embolic” Catalá “tergiverse les majories per a poder estalviar-se negociar amb Vox els assumptes de les comissions”. “Intenta arrogar-se una majoria que les urnes no li han donat”, ha apuntat.

Sanjuán ha explicat que eixa “debilitat” de Catalá “fa que vaja de bracet de persones com Cecilia Herrero que no és que no estiguen per a ser regidors és que són persones que estan inadaptades” i “fa que preferisca falsejar i anar en contra la legislació”. Així, ha posat l’accent que Catalá està “vulnerant els nostres drets fonamentals i és evident que al final haurà de rectificar”. “En aquest com en altres temes el temps l’única cosa que li afegirà és xafogor perquè si rectificara per la seua pròpia voluntat demostraria tarannà democràtic i si no ho fa, perquè evidentment seguirem avant amb aquest recurs i haurà de dir-li la justícia que rectifique”, ha advertit.

Finalment, l’edil socialista ha assenyalat que “per a deu mesos que porta en el Govern té massa embolics i massa pocs projectes reeixits, la qual cosa és molt greu” perquè “demostra que no cree en la labor d’oposició i no cree en la democràcia”.