Menú

Catalá ha enganyat els veïns amb el túnel de Pérez Galdós perquè el seu model de ciutat és el dels cotxes

Sanjuán denuncia que el PP ha estat un any buscant excuses per a no eliminar el túnel com demanaven els residents

“No poden dir que no hi ha diners per a Pérez Galdós quan Catalá els ha estalviat 70 milions als quals acumulen apartaments”

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat la “burla i l’engany” de María José Catalá als veïns i veïnes de Pérez Galdós després de confirmar-se que, en contra del que els va prometre, mantindrà el túnel en l’avinguda. “S’ha demostrat finalment, tal com veníem alertant els socialistes, que Catalá mai va tindre realment cap intenció de continuar amb el projecte d’eliminació del túnel de Pérez Galdós que impulsem els socialistes durant l’anterior govern progressista. I no ho suprimirà perquè el seu model de ciutat és el dels cotxes, la contaminació, el soroll, les autopistes urbanes i, com s’ha evidenciat hui, amb la mentida i l’engany”, ha manifestat després de conéixer-se que l’Ajuntament mantindrà el túnel.

Sanjuán ha assenyalat, a més, la “falta de valentia de Catalá al no ser capaç ni tan sols de ser ella en primera persona qui informara els veïns i veïnes que els havia estat enganyant tot aquest temps” fent-los creure que anava a complir amb el compromís de l’anterior govern progressista. “Ho hem vingut denunciant tot enguany, que no tenia intenció d’eliminar el túnel malgrat el que els deia als veïns i veïnes i que, si al final acabava escometent la millora que havíem dissenyat, era perquè es veia forçada perquè el projecte que redactem així ho contemplava”, ha afegit.

El regidor socialista ha destacat que el govern de Catalá ha tardat quasi un any a “buscar totes les excuses que se li han ocorregut per a comunicar-los als veïns que no anava a eliminar el túnel perquè en el seu model de ciutat no cal llevar túnels perquè el que vol és justament el contrari, que puguen circular el més ràpid possible”.

Excuses després de renunciar a 70 milions

“No ho elimina perquè no vol. I no pot eixir amb l’excusa econòmica perquè acaba de renunciar a 70 milions d’euros en ingressos perquè deia que a aquest ajuntament li sobrava els diners. Després d’estalviar-los 70 milions als quals més tenen i a les grans superfícies, no els pot dir ara als veïns i veïnes de Pérez Galdós que no té suficients diners per a escometre l’eliminació del túnel”, ha mantingut. I menys, ha afegit, quan fa a penes una setmana “presumia que el soterrament de Serradora el podia fer a pulmó l’Ajuntament. Què passa, que per a un soterrament amb el qual busca un conflicte artificial amb el Govern d’Espanya si que hi ha pressupost, però per a Pérez Galdós són tot excuses?”.

També ha descartat la “impossibilitat tècnica” que han al•legat els seus regidors per a no escometre el projecte perquè amb el govern anterior “eixa eliminació del túnel estaria ja en marxa perquè estava avalada pels tècnics municipals”. “No li criden María Coché perquè sí. És una persona que té un model de ciutat que consisteix a anar amb cotxe el més ràpid possible a qualsevol part de la ciutat i això passa per aguantar que hi haja veïns i veïnes que no poden viure en les seues pròpies cases amb qualitat de vida perquè estan vivint al costat d’una autopista”, ha dit.

“Ara mateix l’avinguda Pérez Galdós és una autopista urbana. Hi havia una oportunitat única, amb finançament europeu, per a acabar amb eixe problema. Hi havia un compromís amb els veïns que no era de cap partit en concret sinó de l’Ajuntament i el que ha fet la senyora Catalá és burlar-se d’ells. La senyora Catalá ha de rectificar immediatament, mantindre el projecte que havíem acordat amb els veïns i veïnes que suposava l’eliminació del túnel de Pérez Galdós o si no el que estarà demostrant és, una vegada més, que València amb ella pot tindre ara mateix el títol nominal de ser Capital Verd Europea, però en realitat va en contra de tots els valors que representa”, ha continuat.

Informes i aclariments

Els socialistes, finalment, han advertit que demanaran tota la informació sobre el projecte davant els dubtes que susciten les xifres que han llançat els regidors de Catalá. “Ens sorprén sincerament que un projecte que deixa d’eliminar un túnel tinga un cost de més del doble del previst inicialment. Per això, volem conéixer el detall d’eixos informes sobre els costos i les actuacions necessàries”, ha afirmat la regidora María Pérez.

En aquest sentit, la regidora socialista també ha avançat que els socialistes exigiran aclariments sobre la planta viària definitiva en Pérez Galdós. “Hem vist al llarg d’aquests mesos versions diverses i variades. Hem vist mitges veritats i mentides i el que volem tindre és la certesa de quin serà la planta definitiva. Fa uns mesos ací es va dir que s’anaven a conservar tots els carrils perquè si no col•lapsaria el trànsit de la ciutat i hui ens parlen de dos carrils incomprensiblement”, ha finalitzat.