Menú

La desídia de Catalá converteix la Casa Rellotger en objecte de vandalisme i degradació

La portaveu del Grup Municipal Socialista; Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá manté tancada la Casa del Rellotger per negligència i incapacitat de gestionar el patrimoni de la ciutat. “Després de l’esforç que vam haver de fer per a resoldre els problemes administratius i legals que trobem en aquest solar de 275 metres quadrats per a construir un nou edifici i restaurar l’antic, Catalá el manté abandonat”, ha lamentat.

Gómez ha recordat que en 2015 van trobar “un edifici en ruïnes i a la vora de la desaparició perquè en 24 anys el PP no havia fet res per protegir-ho” i “ara tornem a veure la mateixa desídia i el mateix abandó que llavors”. “Li deixem l’edifici llest i Catalá només havia d’habilitar-lo per a obrir-lo però, un any després d’arribar a l’Alcaldia, l’edifici és objecte d’actes vandàlics com el robatori de peces de coure, brutícia i degradació”, ha denunciat.

  Així, ha destacat que aquest projecte “acabava amb un dels solars històrics de Ciutat Vella i protegia l’històric edifici del Rellotger que va estar a punt d’esfondrar-se”. A més, he recordat que aquesta intervenció se sumava a la transformació de la Plaça de la Reina, la del Mercat Central, la Llotja i Els Sants Joans, a més de la plaça de Bruges”. La portaveu socialista ha criticat la “desídia” i la “falta de capacitat per a gestionar” de l’equip de Maria José Catalá que “s’ha trobat amb una herència en forma de places convertides en zona de vianants, projectes redactats i edificis preparats per a habilitar i obrir, però és incapaç de fer-ho”. Sobre aquest tema, ha recordat que l’edifici de Aumsa, situat en Tapinería, destinat al lloguer assequible “continua tancat, de la mateixa manera que no ha recuperat la construcció de l’edifici del carrer Fos que acabava amb un solar històric del centre històric i ha renunciat a una promoció en Moreres amb 22 habitatges”. “Això és el que li importa a Catalá l’habitatge”, ha postil·lat. Igualment, ha citat a tall d’exemple el Monestir de La Roqueta que “continua tancat i a l’espera d’un ús definit”. “El PP el va condemnar a abandó i la degradació i vam haver d’actuar d’urgència perquè no s’esfondrara. Ara Catalá compta amb edifici rehabilitat que hauria de ser un referent administratiu i patrimonial però és incapaç d’habilitar per a la seua obertura”, ha lamentat.