Menú

Els socialistes presenten una moció per a forçar a Catalá a posar un cordó sanitari a Lim

  • Borja Sanjuán anuncia que portarà al ple una moció perquè s’aproven conjuntament les fitxes, el conveni i l’aval

  • “Catalá ha de posicionar-se perquè després de la reunió sabem que està disposada a no fer res per a obligar a Lim a complir”

 El Grup Municipal Socialista presentarà una moció en el pròxim ple municipal perquè l’Ajuntament de València aprove abans del 3 d’agost “de manera unilateral no solament les fitxes urbanístiques sinó també, conjuntament, el conveni i la necessitat que el València C.F. done una garantia econòmica”. Així ho ha anunciat el regidor socialista Borja Sanjuán aquest matí després del “fracàs” del govern de Catalá en la “decebedora” reunió celebrada ahir en Tabacalera.

“Direm que ja està bé. Posem peu en paret perquè tots els grups polítics s’hagen de posicionar específicament. També la mateixa Catalá perquè, després de l’ocorregut ahir, sabem que està més interessada en què no s’aprove res i a tirar-li després les culpes a l’oposició que a buscar una solució”, ha dit.

Sanjuán ha retret la “falta de respecte” de Catalá per no presentar-se a una reunió que havia convocat ella mateixa. “És una mostra que o bé el tema no li sembla important o bé no vol buscar un consens amb la resta de grups polítics quan no té majoria en el ple”. El regidor, a més, ha assenyalat la seua “decepció” amb el rumb de la reunió celebrada ahir on es va certificar que el govern municipal “està disposat a no fer res perquè el 3 d’agost Lim recupere tots els drets urbanístics sense necessitat d’haver de complir amb cap compromís ni, per descomptat, aportar cap mena de garantia”.

Al seu judici, aquesta interpretació que va fer el govern municipal a través del regidor d’Urbanisme, Juan Giner, “és contrària al que diu la sentència del TSJ, però que l’Ajuntament està disposat a donar per vàlida sense enrojolar-se. A mi em faria vergonya ser un responsable municipal que ix i admet que està disposat al fet que el 3 d’Agost ens prenguen el pèl a tots per enèsima vegada”.

“Crec que la senyora Catalá no està intentant arribar a un acord. Està intentant buscar una excusa i, en aquest joc de culpes, fer responsable a l’oposició d’alguna cosa que no ha fet ella, que és posar un cordó sanitari perquè Peter Lim no puga enganyar aquesta ciutat. Per això, nosaltres el que li direm és que ja està bé amb la nostra moció perquè tots els grups es manifesten”, ha declarat. “Ella demanava fa molt poc temps un front comú de tots els grups polítics. Però ara ha quedat demostrat que eixe front comú existeix i que solament hi ha un grup polític que no es vol sumar i que és el Partit Popular. Amb la nostra moció, Catalá haurà de respondre per què. Estem molt farts d’aquesta situació, d’aquest joc de culpes al qual ens està portant el PP perquè no s’emporte cap debat al ple”.

Per això, ha afirmat, el Partit Socialista vol que el pròxim 28 de maig es pose “punt i final a l’engany de Peter Lim a la ciutat de València. És una oportunitat única que tenim com a Ajuntament d’assumir la nostra responsabilitat. Tenim la paella pel mànec. Podem aprovar com a Ajuntament unilateralment les condicions que vulguem i que entenguem que són bones per a la ciutat i es van acabar les excuses”, ha finalitzat.